e!Gr00bY Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 ale i tak pozostanę przy tym intelu , hcoćby dlatego że sam mam Duronka :( ) Zdrajca :PPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Gr00bY Mazur"]Dobrze Ci radzę weź GF3. Z tym Celeron to twoja decyzja. Ten spec to pewnie agent Intela albo koleś który ma na zapleczu dużo Celeron'ów i mu nie schodzą. To tak pół żartem, pół serio. Spróbój w miarę możliwości dołożyć parę złotych i kupić zestaw z GF3. Różnica między Duronem 1.2, a Celeronem4 1.7 w wydajności jest znikoma. Czasem lepszy jest jeden, czasem drugi. Co do Abita to dobra płytka, no i na Intelu czyli droższa, więc napewno wyjdziesz poza 2000zł. No chyba, że nie kupujesz teraz tylko np. za miesiąc wtedy sprzęt pójdzie jak zwykle na wakacje trochę w dół. Swoją drogą Celerony powinny trochę stanieć bo już wchodzi model wyższy 1.8GHz. Zastosuję się do tej rady i uzupełnie ten zestaw o GF3 i aby zmieścić się w kwocie poczekam troszkę :) I Jeszcze raz dziękuję wszystkim ( ale i tak pozostanę przy tym intelu , hcoćby dlatego że sam mam Duronka :( ) I co źle Ci z tym duronem? Jakbyś miał celrona 667 to bym rozumiał... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Gr00bY Mazur"]Ty chyba nic nie rozumiesz. Na GF4Ti4200 niezależnie od procka nie pograsz w Doom'a III. Do tego potrzebna będzie następna generacja kart. Mocna wersja ATi R300 i następcy GF4.Nie przesadzajmy. Do unreala nowego tez mowili, ze bedzie potrzebna wypas karta z pixel shaderem a tu taka mila niespodzianka chodzi znosnie na moim gf2mx. Po postach na temat tego unreala i benchmarka w nim zawartego mozna wyczytac, ze ten kto ma gf3 lub gf4 to ma fps-ow az nadto. To samo bedzie w przypadku DIII. Nie dajcie sie zwiesc tym wymaganiom i pieprzeniu Carmacka o R300, pliz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 ja bym pozostal przy GF3 i zmienil tego celerona na athlona XP 1700+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 NAWRÓCIŁEM SIĘ !!!!!!!! :lol: rezygnuję z tego celka - biorę atlonaXP 1700+ do tego płytę MSI KT3 ultra KT333 ( bez raid i usb2 - na cholerę) pamięć DDR 256 PC 2100 a co do grafiki to poczekam tak jak mówiliście dobrzy ludzie na GF3 Ti200 (MSI LUB prolink) mam nadzieję że na początku lipca spadnie do 400zł :) jak nie to niestety ti2 lub 4mx :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 jeszcze jedno , czytałem dużo na tym forum na temat grzania się Atlonów i powstało jeszcze jedno zmartwienie : tani, wydajny, cichy wentylator ( nie mam zamiaru o/c - narazie bo nie umiem :( ) niektórzy polecają Titana TTC-D5TB , inni ARKUA 6228 , DRAGONA orb3 7000 , c......, orbitek czy coś takiego ? Ale co . Wiiem że nalezy dodatkowo dołożyć wiatraczek 80x80 do wentylacji obudowy - ma być on wlotowy, czy wylotowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Wiiem że nalezy dodatkowo dołożyć wiatraczek 80x80 do wentylacji obudowy - ma być on wlotowy, czy wylotowy?Najlepiej dwa. Z prziodu wlot a z tyłu wylot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 atlonaXP 1700+ .... MSI KT3 ultra KT333 ..... DDR 256 PC 2100 Moim zdanim dobry wybór. I czekaj na obniżki GF3 200 lub znajdź jakąś promocję. A jeśli chodzi o cooler to zobacz na Titana TTC-D5TB(TC). Znajdź go na oficjalnej stronce Titana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 a jak ci sie spodoba (ten TITAN 4/TC) to ci za 34 zl plus przesylka go opchne :) szczegoly na priv GG 1509112 :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Gr00bY Mazur"] Ty chyba nic nie rozumiesz. Na GF4Ti4200 niezależnie od procka nie pograsz w Doom'a III. Do tego potrzebna będzie następna generacja kart. Mocna wersja ATi R300 i następcy GF4. nie popadajmy w paranoje. jak nie będzie się dało na gf4 w rozsądnych detalach pograć w doom3 to id software kiepsko na tym interesie wypadnie. bo nie wierze że dla jednej gierki ludzie będą się zabijać i kupawać nowy sprzęt. ile jest takich forumowiczów co myślą o kupnie gf2 a co dopiero o gf5 albo r300. Już widzę te slogany reklamowe DOOM III + R300 LUB GF5 wersja BOX całość za jedyne 2200 zeta. Zobaczycie jak się ludzie będą to z półek rwać :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 jaki wentylatorek do AXP 1700+ nie mam zamieru robić O/C . Myślę o czymś tanim i wmiarę wydajnym spełniającym swoje funkcje przy gierkowaniu w upalne dni . Rozważam zakup TTC-D5TB co wy na to ? i co to jest copper shim ( muszę to coś mieć ?) i koniecznie smarować pastą termoprzewodzącą zwiącą się artic silver II ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Copper shim, to metalowa(najlepsza jest miedziana) nakładka na procesory firmy AMD. Dzięki niej trudniej jest ukruszyć jądro procesora w czasie nakładania coolera. Nie wiem jak z temperaturą, ale podobno się nieznacznie obniża się(1 - 2 C). Copper shim NIE JEST KONIECZNY. Jednak 18zł za coś, co może uratować twój procesor już na początku. Wygląda to tak: Można kupić m.i. w 4max. Pasta termoprzewodząca także nie jest potrzebna(sam takiej nie posiadam), jednak jest bardzo przydatna, ponieważ potrafi zredukować temperature procka o 2-7 C. Po prostu dzięki niej cooler lepiej styka się z powierzchnią jądra. Osobiście zamierzam kupić obie te rzeczy(paste i copper shima) - może pomoże mi to znacznie obniżyć temperature proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...