tom_91 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Koleżanka dala mi peceta abym zobaczył co mu dolega. Mówiła że chodzi kilka minut po czym pojawia się blue screen. Jak ja go odpalam to nawet dobrze się nie włączy i już się wyłącza ale bez blue screena (po prostu się wyłącza). Podpiąłem inny zasilacz (mój corsair 450w) i dalej to samo. Zauważyłem że dosyć mocno nagrzewa się radiator na chipsecie płyty głównej. Czy to może być powód? Co mu może pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Jaki sprzęt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Nakieruj na niego jakiś nawiew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 bardzo dokładnie wam nie podam bo nie zdążę odpalić żadnego everesta czy coś w tym stylu ale: płyta główna: gigabyte ga-8n-sli procesor jakis na lga775 - pentium 4 pamięc: geli 1gb ddr2 cl4 gpu: gigabyte geforce 5700 chyba zasilacz jakis badziewny 350w ale jak pisalem wyżej na corsair 450 tez nie dziala dysk: sprawdzałem na trzech ale kazdy z nich to bardzo stary dysk, moze byc uszkodzony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Wiesz co to był za blue screen? Może koleżanka zapisała? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 (edytowane) Nakieruj na niego jakiś nawiew.dałem nawiew. radiator chłodniejszy ale to nie pomogło Wiesz co to był za blue screen? Może koleżanka zapisała?mówiła że coś "system" ale więcej informacji nie mam :( Edit Odłączyłem dysk tak żeby komputer się nie uruchomił. Po ok 10min bez nawiewu radiator na chipsecie nagrzał się tak bardzo że nie dało się go dotknąć. Edytowane 5 Kwietnia 2009 przez tom_91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 dovoltuj RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 dovoltuj RAM.nie wiem jak to zrobić ;p zauważyłem kolejną rzecz wlazłem sobie do biosu i patrze a tam temp. cpu 95 stopni !! i to bez żadnego obciążenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 nie wiem jak to zrobić ;p zauważyłem kolejną rzecz wlazłem sobie do biosu i patrze a tam temp. cpu 95 stopni !! i to bez żadnego obciążenia W biosie podnosisz napięcie RAM. Masz odpowiedź dlaczego sie wyłącza. zobacz czy sie kręci wogóle wentylator na procku a jesli tak to załóż od nowa radiator, przesmaruj nową pastą i powinno być ok. Procek osiąga swoja max temp i sie wyłącza. Chyba że czujnik sie w jakis sposób uszkodził i pokazuje kosmiczne temp... Sprawdź ten radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 W biosie podnosisz napięcie RAM. Masz odpowiedź dlaczego sie wyłącza. zobacz czy sie kręci wogóle wentylator na procku a jesli tak to załóż od nowa radiator, przesmaruj nową pastą i powinno być ok. Procek osiąga swoja max temp i sie wyłącza. Chyba że czujnik sie w jakis sposób uszkodził i pokazuje kosmiczne temp... Sprawdź ten radiator. ok wielkie dzięki. Kupie nowa pastę termo. i założę na nowo chłodzenie na procek (wentylator się kręci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Może zaczep pękł. U kolegi też niepokojąco wzrastała temperatura, a po dociśnięciu chłodzenia malała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...