Skocz do zawartości
Cor3y

Czy Zasilacz Pentagram Cav-620-a12s Wystarczy Do Takiego Konfigu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W tej chwili mam sprzęt jak w sygnaturze, ale za dzień-dwa przyjdzie do mnie Radeon 4890. I tak się zastanawiam nad zasilaczem, czy pociągnie wszystko.

Zasilacz to Pentagram CAV-620-A12S (od Sirtec, czyli dokładnie takie, jakie dostaje od nich Chieftec). Ma dwa złącza 6pin, więc do Radka będzie pasował - niestety obie wtyczki są na jednej linii, a wiem, że lepiej by było mieć oddzielne linie do tego.

Tablica znamionowa:

Dołączona grafika

Sprzęt, który leci na zasiłce:

Procek: E8200

Płyta: Gigabyte GA-EP35-DS3R

RAM: 4x1GB Patriot 800MHz

GPU: Radeon 4890

HDD: dwa na stałe w RAID i okazjonalnie 1*magazyn

DVD-RW

Fan: łącznie 6szt. 12V

Inne: SoundBlaster Audigy 2 ZS, klawiatura i mysz USB, inne urządzenia USB.

Czy ten zasilacz będzie wystarczający, jeżeli planuję OC procka (większe, niż jest teraz), GPU i pamięci? Chyba nie powinien mieć problemów, ale wolę się upewnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki za odpowiedź. Kartę będę miał tylko jedną, nie planuję dokładać do CF. A mi ten Pentagram sprawuje się świetnie - system stabilny, zasilacz cichy nawet na standardowym wentylu (ale i tak zrobiłem fanswap i podpiąłem do kontrolera obrotów - teraz jest ultracichy :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi