Cor3y Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Witam, W tej chwili mam sprzęt jak w sygnaturze, ale za dzień-dwa przyjdzie do mnie Radeon 4890. I tak się zastanawiam nad zasilaczem, czy pociągnie wszystko. Zasilacz to Pentagram CAV-620-A12S (od Sirtec, czyli dokładnie takie, jakie dostaje od nich Chieftec). Ma dwa złącza 6pin, więc do Radka będzie pasował - niestety obie wtyczki są na jednej linii, a wiem, że lepiej by było mieć oddzielne linie do tego. Tablica znamionowa: Sprzęt, który leci na zasiłce: Procek: E8200 Płyta: Gigabyte GA-EP35-DS3R RAM: 4x1GB Patriot 800MHz GPU: Radeon 4890 HDD: dwa na stałe w RAID i okazjonalnie 1*magazyn DVD-RW Fan: łącznie 6szt. 12V Inne: SoundBlaster Audigy 2 ZS, klawiatura i mysz USB, inne urządzenia USB. Czy ten zasilacz będzie wystarczający, jeżeli planuję OC procka (większe, niż jest teraz), GPU i pamięci? Chyba nie powinien mieć problemów, ale wolę się upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Jeżeli ma 3/4 tego co na tabliczce to spokojnie możesz dorzucić jeszcze jedną grafę na to. Ale nie wiem nic o cav niestety - ktoś się o nich niepochlebnie wypowiadał, gdzieś ;p dlatego piszę że nic nie wiem :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cor3y Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Ok, dzięki za odpowiedź. Kartę będę miał tylko jedną, nie planuję dokładać do CF. A mi ten Pentagram sprawuje się świetnie - system stabilny, zasilacz cichy nawet na standardowym wentylu (ale i tak zrobiłem fanswap i podpiąłem do kontrolera obrotów - teraz jest ultracichy :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxsp2 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Tak to dobre zasilki ... Maja wysoka sprawnosc . Da rade Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez maxsp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...