Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm :

1. Win Xp to nie badziew. Mi działa zajebiście. Po co go inastalować po zaminie fsb ?? to jakaś durnota.

2. Pasta termoprzewodzącza sama w sobie nie warunkuje dobrego chłodzenia. Radiator musi być nie tylko przymocowany do podstawki jak właz w czołgu ale także dolegać do jądra na całej powierzchni :!: .

3. Nie wiem czym mierzysz ,że masz te 15 st. ale na pewno to nie jest prawda. Na powietrznym chłodzeniu nigdy nie zejdziesz poniżej temp. powietrza.

4. Płyta i pozostałe urządzenia muszą pracować przy fsb 100 , zmień dzielniki w biosie na pci i agp jak tego nie zrobiłeś.

5.Mi grafa dziłała z palcem w d... na agp 108 MHz.

6.Pawelos nie porównuj cela 333 do 533a bo to nie te epoki. 533a to coppermine i prawie każdy luzem chodzi na fsb 100 ,szczególnie te z mniejszymi zegarami fabrycznymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko...moze i nie ma 15 stopni na oko mierzylem...ale jego temp. jest nizsza od temp. pokojowej a radiator jest w doslownym tego slowa znaczeniu zimny czy chlodny...

Co do grafy to wyjasnijcie mi to czemu po 2h ogladania filmu na kompie nie bylo nic a najmniejsza proba odpalenia Q3 konczyla sie fiaskiem (zwis calego kompa lub czasami tylko gry)

Jest ktos w stanie odpowiedziec na to pytanie....?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz procka na 66MHz to wysyła on sygnał do płyty głównej, żeby dzielnik FSB:AGP był 1:1. Analogicznie jasz masz procka na 100MHz to dzielnik FSB:AGP jest 2/3 (i oto chodzi, żeby celeron był widziany jako 100MHz procek). Karta graficzna nie wytrzyma 100MHz.

Na mojej płycie ten dzielnik ustawia się ręcznie (w Biosie), ale w starych trzeba zalutować którąś nóżkę w procku (chyba).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko...moze i nie ma 15 stopni na oko mierzylem...ale jego temp. jest nizsza od temp. pokojowej a radiator jest  w doslownym tego slowa znaczeniu zimny czy chlodny...

Co do grafy to wyjasnijcie mi to czemu po 2h ogladania filmu na kompie nie bylo nic a najmniejsza proba odpalenia Q3 konczyla sie fiaskiem (zwis calego kompa lub czasami tylko gry)

Jest ktos w stanie odpowiedziec na to pytanie....?

Quake 3 się wiesza bo wykorzystuje akcelerację (OpenGL), a o filmie tego nie można powiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quake 3 się wiesza bo wykorzystuje akcelerację (OpenGL), a o filmie tego nie można powiedzieć.

Co ma OpenGL do grafy czy procka...I jeszcze jedno przeprowadzilem test (BurnIt) i wsyztkie testy przeszly ok. oprocz grafy 3D (test 2D przebiegl ok.) czyli na pewno grafa zawala..

I jeszcze jedno w moim biosie nie mozna ustawiac dzielnikow pci/agp (jedyna opcja zawieracja slowo AGP to ta ile MB ma przeznaczyc na tekstury) idzie to moze zrobic progamowo...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle jest niemożliwe uzyskac  

no chyba że mamy Ezre

do tego wydajny cooller i w pokoju mamy max 5 stopni

wtedy to się zgodzę

Nie wiem czy to prawda ale Erza stwarza problemy. Po silnym podkręceniu temp procka jest niska to "wewnątrz" rozgrzewa się nierównomiernie i np jednostka zmiennoprzecinkowa potrafi sie spalić np podczas grania w gry 3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może być wina chipsetu płyty gownej. Jak masz sam radiator to załóż na niego małego wentylka(ja ostatnio wykręciłem takiego z popsutej kieszeni do twardziela). Wkręć go odpowiednimi śrubkami w żeberka radiatora od chipsetu i podłącz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO dobra powiedzmy ze chipset BX i440 (chociaz ma radiator i goracy nie jest) to co on ma do grafiki (tylko przy tym sie wiesza). moze ta karta to jakis feler bo jak szukalem strony producenta to nie ma...biosu z karty sie nie da zaktualizowac (Galaxy MilkyStar RTNT2 Pro)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D CHŁOPIE , KUMPEL MÓJ MIAŁ CELERONA 333 I PODKRĘCIŁ GO NA 500 ! CHASAŁ STABILNIE (NIESTETY GO SPRZEDAŁ NA GIEŁDZIE) ZAŁOŻYŁ TYLKO BOXA I CHASAŁ JAK MIÓD !

AHA . :) CHASAŁ MU NA PŁYCIE ABIT (ALE ZAPOMNIAŁEM JAKA)

NAPIĘCIE BODAJRZE NA 2,2 V 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie rozwiazalem moj problem...wine za ten syf ponosila jadna kosc ramu ta najwolniesza (100) - widac ze nie wydalala. pozostale kosci to 133 /7.5 i 6.5...teraz nawet Q3 chodzi (przez 5min potem zwis poprzez przegrzanie sie procka ale windows chodzi stabilnie)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...