Batality Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam, postanowiłem kupić nowe chłodzenie na mojego E8200, interesują mnie 2 modele Pentagram Karakorum, oraz Fryzejr Extreme, I tutaj rodzi się moje pierwsze pytanie ; Czy na MOBO Gigusia ep35-ds4 wejdą bez problemu te chłodzenia, pytam ponieważ mam dosyć duże radiatorki, obok CPU. Oraz 2 pytanie Które z tych chłodzonek będzie wydajniejsze ? Czytałem na pewnym forum, że Karakorum, zaś na innym że Extreme jest lepszy. ? Jeszcze jedno pytanie Na stronach www pisze, że Extreme ma wymiary radiatora 130 x 100 x 131 mm (dł. x szer. x wys.) są to wymiary tego czarnego tylko (Tam gdzie jest wentyl) czy wraz z tym co sie montuje do proca, (tam gdzie sie paste nakłada) PS. Konfig e8200 2.66 Ep35-ds4 2gb Kingmax Neotec maximus 440w. Obudowa ; Jakaś noname :(...;/ Mierzyłem to od płyty głownej do końca boku mam gdzieś 15/16 cm... Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez Batality Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Możesz mieć problemy z Karakorum w tej obudowie. Kup Freezer Xtreme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batality Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) Możesz mieć problemy z Karakorum w tej obudowie. Kup Freezer Xtreme. Też taki mam zamiar ! A czy Extreme jest wydajnieszy od karakorum'a ? Czytałem na wielu forach, że karakorum jest wydajniejszy a na innch zaś, że extreme jest wydajniejszy ? Jak to jest w praktyce ? Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez Batality Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Będzie mała różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batality Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Będzie mała różnica. na kozysc ktorego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Z tym będzie różnie. Zależy od obudowy, ilości obrotów wentylatora na sekundę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valve90 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Fryzjer jest troche wydajniejszy od karakoruma i przy tym cichszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 I jak, udał się montaż któregoś z coolerów? Czekam na relacje, bo też stoję przed podobnym problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...