Ł@p@ Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Witam. Czy cos takiego jest niebezpieczne?: szyna ustawiona na 165MHz pamięc ustawiona na 266MHz??? Dodam ze szyna ustawiona na 166MHz powoduje u mnie czarny ekran. W takiej konfiuguracji moge wycisnac z mojego procka 2600+ ale czy to jest bezpieczne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 wtedy jest wysokie pci/agp... bo dzielnik na tym mobo włącza sie od 166... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 wtedy jest wysokie pci/agp... bo dzielnik na tym mobo włącza sie od 166...Fajna ilość POstów :lol: 666 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 165/4=41,25!!!!!!!!!!!!! Chcesz zameczyc dysk????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ł@p@ Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 :) wiecej juz tego nie zrobie w takim razie... a taka opcja jest lepsza? 165MHz szyna, 333MHz pamiec? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Te 164MHz jest zabujcze. Na 166 mialbys na pci 33. Wiec luz. 41 to stanowczo za wysoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ł@p@ Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 tylko ze cholerstwo z jakiegos powodu nie chce mi na 166MHz ruszyc, mysle ze to wina RAMu- noname jakies... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 tylko ze cholerstwo z jakiegos powodu nie chce mi na 166MHz ruszyc, mysle ze to wina RAMu- noname jakies... a timingi pamieci probowales zluzowac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ł@p@ Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 o tym mowisz? Bank interleave = z disabled na 4 banks dram cas latency = 2 (1.5 jeśli masz naprawde dobre pamięci) precharge to active = 2t active to precharge = 5t active to cmd = 2t dram burst lenght =4 dram quere depth = 4level dram command rate =1t write recovery time = 3t Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 tako tym, probowales cas latency na 2.5 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ł@p@ Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 tak probowalem. nadal to samo. Moze plyta glowna jest trefna?? juz sam nie wiem. Zawsze moge dac do naprawy, ale co ja powiem serwsowi?- ze na szyne 166MHz nie chce wejsc? hmmm patowa sytuacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 U mnie tez tak bylo kiedys na ddr266 poszly raz na 175 potem juz nie chcialy na 166 isc i teraz u mojej dziewczyny na 150 chodza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 U mnie RAM (Kingstone 2100 - 266MHz) chodził pewien czas na 166 (dla ram 333MHz), ale po pół roku zaczął chyba powoli padać, zaczęły się zwieszki. Teraz chodzi na 2x155MHz. Pamiątki są chłodzone! Właściwie dla Ram-u powinno być nieistotne te 2MHz przy przeskoczeniu z 165 na 166. Na 99% wina płyty - miałem coś podobnego - pomógł update BIOS-u. Nara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Flaschnij nowego biosa, jak radzi Diolek w temacie obok http://www.epox.nl/english/support/bios/socketa.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ł@p@ Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 dzieki za rady. rzeczywiscie, upgrade BIOSU zrobil swoje. Teraz wszystko dziala jak nalezy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 I nie skatujesz dysku. Sprawdz jak tam jego kondycja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ł@p@ Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 I nie skatujesz dysku. Sprawdz jak tam jego kondycja. mysle ze dobrze. na tych nienormalnych wartosciach pracowalem co najwyzej 5-10 minut i szybciutko przeszedlem na 133MHz. Najwazniejsze ze teraz wszystko raczej dziala poprawnia- juz myslalem na poczatku ze mam uszkodzoną plyte lub trefny procesor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 No to teraz luz Dajesz mu 166 i wszystko ok. O dysk nie masz sie co martwic o ile masz dzielnik 5, a ta plytka z tego co pamietam chyba miala, ale pewnosci nie mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...