Skocz do zawartości
marcinos

Problem Z Internetem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . 3 tygodnie temu zaczęły się moje problemy z internetem . łączyło mnie z serwerem , ale internet nie chodził , tzn dało rade wejść na np. google.pl , albo na gg . wysyłało strasznie mało pakietów . postanowiłem więc wyjąć sieciówke i odblokować zintegrowaną karte sieciową . po zainstalowaniu zmieniłem jej adres MAC [ kazdy ma do IP przypisany jeden adres MAC wiec musiałem zmienic na adres tej starej karty zeby internet chodził ]

No i internet zaczął chodził , ale po 2 godzinach cos się zaczeło psuć . Internet się zawiesza , chodzi powiedzmy przez minute i wyłącza się na chwile , zrywa połączenie , po czym znowu chodzi . Zrywa na powiedzmy 5 sekund .

Jak pinguje serwer to wygląda to tak , dodam ze zrywa mi połączenie jak chce wejść na jakąś strone internetową , jak nic nie robie to wtedy normalnie odbiera pakiety .

Dołączona grafika

I zauważyłem jeszcze coś takiego , jak wejde w stan połączenia to widze ze wysyłane pakiety cały czas się zerują . tzn nie raz dojdzie powiedzmy do 2 tysięcy wysłanych , ale najczęsciej wyśle powiedzmy 300 i znowu od zera . Odbiera za to wszystkie wysłane i one się nie zerują . Jak internet dobrze chodził to pakiety wysłane i odebrane zawsze były zliczane do końca . Dodam zdjęcie bo nie wiem czy zrozumiale napisałem .

Dołączona grafika

Format był robiony , dyski skanowałem antywirusem , niewiem co jeszcze mogło się stać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a więc tak .

pingowałem sswój serwer , pingowałem innego użytkownika w sieci i strone internetową www.wp.pl .

Zrywało połączenie zawsze w tym samym momencie[upłynął limit czasu żądania](zdjęcie 1)

Automatycznie gdy zrywało połączenie[upłynął limit czau żądania] w stanie połączenia(zdjęcie 2) przestawało wysyłać pakiety i gdy pojawiło się upłynął limit czasu żądania[zdj.1) to zaczynało wysyłać pakiety od nowa .

odbierało zawsze wszystkie .

Czyli zrywa i z internetem i lokalne .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewne jest ze to kabel ? bo dziwnym zbiegiem okoliczności karta była zepsuta mimo iz na tej zintegrowanej nie odbiera dobrze , ale napewno duzo duzo lepiej niz na starej [ na starej nie odbierało wogóle pakietów i nie wysyłało] i jakos nie pasuje mi aby kabel i karta jednocześnie padły :>? mozliwe ze jakis wirus albo coś ? niby mam antywirusa , ale nigdy nci nie wiadomo , bo formatowałem tylko dysk z windowsem , pozostałe 3 partycje zostały . No i po formacie kilka godzin chodziło dobrze i w pewnym momencie znów .

I jak sprawdzić ten kabel ? przecież on idzie z piwnicy na 3 piętro , wiec sprawdzać po kawałku lub tym bardziej wymieniać cały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi