marcinos Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Witam . 3 tygodnie temu zaczęły się moje problemy z internetem . łączyło mnie z serwerem , ale internet nie chodził , tzn dało rade wejść na np. google.pl , albo na gg . wysyłało strasznie mało pakietów . postanowiłem więc wyjąć sieciówke i odblokować zintegrowaną karte sieciową . po zainstalowaniu zmieniłem jej adres MAC [ kazdy ma do IP przypisany jeden adres MAC wiec musiałem zmienic na adres tej starej karty zeby internet chodził ] No i internet zaczął chodził , ale po 2 godzinach cos się zaczeło psuć . Internet się zawiesza , chodzi powiedzmy przez minute i wyłącza się na chwile , zrywa połączenie , po czym znowu chodzi . Zrywa na powiedzmy 5 sekund . Jak pinguje serwer to wygląda to tak , dodam ze zrywa mi połączenie jak chce wejść na jakąś strone internetową , jak nic nie robie to wtedy normalnie odbiera pakiety . I zauważyłem jeszcze coś takiego , jak wejde w stan połączenia to widze ze wysyłane pakiety cały czas się zerują . tzn nie raz dojdzie powiedzmy do 2 tysięcy wysłanych , ale najczęsciej wyśle powiedzmy 300 i znowu od zera . Odbiera za to wszystkie wysłane i one się nie zerują . Jak internet dobrze chodził to pakiety wysłane i odebrane zawsze były zliczane do końca . Dodam zdjęcie bo nie wiem czy zrozumiale napisałem . Format był robiony , dyski skanowałem antywirusem , niewiem co jeszcze mogło się stać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 upewnij sie czy zrywa sie polaczenie lokalne czy z internetem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinos Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 a więc tak . pingowałem sswój serwer , pingowałem innego użytkownika w sieci i strone internetową www.wp.pl . Zrywało połączenie zawsze w tym samym momencie[upłynął limit czasu żądania](zdjęcie 1) Automatycznie gdy zrywało połączenie[upłynął limit czau żądania] w stanie połączenia(zdjęcie 2) przestawało wysyłać pakiety i gdy pojawiło się upłynął limit czasu żądania[zdj.1) to zaczynało wysyłać pakiety od nowa . odbierało zawsze wszystkie . Czyli zrywa i z internetem i lokalne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Spotkałem się z sytuacją że uszkodzony kabel powodował takie efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinos Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 pewne jest ze to kabel ? bo dziwnym zbiegiem okoliczności karta była zepsuta mimo iz na tej zintegrowanej nie odbiera dobrze , ale napewno duzo duzo lepiej niz na starej [ na starej nie odbierało wogóle pakietów i nie wysyłało] i jakos nie pasuje mi aby kabel i karta jednocześnie padły :>? mozliwe ze jakis wirus albo coś ? niby mam antywirusa , ale nigdy nci nie wiadomo , bo formatowałem tylko dysk z windowsem , pozostałe 3 partycje zostały . No i po formacie kilka godzin chodziło dobrze i w pewnym momencie znów . I jak sprawdzić ten kabel ? przecież on idzie z piwnicy na 3 piętro , wiec sprawdzać po kawałku lub tym bardziej wymieniać cały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...