Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) Hejo. Poszukuję jakieś dobrej rady/pomocy przy przenoszeniu partycji na drugi dysk. Szybkie fakty: -dysk 160GB z partycją systemową wielkości ~120GB -dysk 500GB z partycją 160GB i resztą nieprzydzieloną. Zależy mi na bezstratnym przeniesieniu partycji systemowej z jednego hdd na drugi. Chcę by system działał jak działa do tej pory i nie było problemów z zainstalowanymi już programami. Wczoraj walczyłem około 3godzin z programem Paragon Drive Backup 9. Udało mi się stworzyć kopię partycji na drugim dysku, ale po jej odtworzeniu Windows nie wstał - krzyczał o braku pliku ntoskrl.exe. Próba naprawy systemu za pomocą płytki nic nie dała, a chkdsk stwierdził poważny błąd na partycji. Skończyło się na formacie i szukaniu innych sposobów. Prosiłbym ludzi którzy przerabiali już taki temat o porady, jakiego softu użyć, czy też podpowiedź co robię źle. Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Acronis True Image i opcja klonowania dysku. Szybko i bezproblemowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 albo acronis migrate easy wersja demo nawet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Acronis True Image i opcja klonowania dysku. Szybko i bezproblemowo.Wielkie dzięki. W ciągu godziny miałem przekopiowane obie partycje. Wszystko działa jak pszczółka i pracuję już na nowym hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...