Skocz do zawartości
Jokerssxx

Karta Graficzna (gf9800/hd4850) A Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam kupić kartę graficzną (max do 500zł). Chcę kupić Gainward 9800gt/1GB. Problem dotyczy mojego zasilacza -nie wiem czy da sobie z tym radę.

Oto link do str. jego producenta i dane:

http://www.trust.com/products/produc...4461&cxt=keyfs

3,3V+....5V+...I......+12V1.....+12V2.....-12V

30A.......35A...I......15A..........16A.........0, 8

......225W.......I................4 5 0 W............

Trust PW-5200.

Sprzęt:

Gigabyte GA-M570SLI S4

CPU: AMD Athlon X2 4200+

HDD: 250GB Segate AS SataII

DVD

CD

Monitor 22` -1680x1050

Chciałem kupić Radeona HD4850 Toxic ale sprzedający powiedział mi że on miał Chiftec 450W i mu komp gasł w grach więc go wymienił na 550W.

W moim przypadku wymiana zasilacza nie wchodzi w grę -najwyżej kupię gorsza kartę.

Proszę o pomoc ew. rady jaka kartę kupić.

Jaka karta była by lepsza 9800/512 czy 9800/1BG czy hd4850(który niby nie pójdzie na tym zasilaczu) czy hd 4830/512

PS. I jeszcze o co chodzi z tym opisem na kartach graficznych że na +12V ma być co najmniej 26A -właśnie przeglądam zasilacze nawet 600W OCZ i one mają na +12 18A (mój ma 15A/16A) a takiego żeby miał 26A jak żyje nie widziałem. Co myślicie o tym zasilaczu -jaki sprzęt pociągnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD 4850 jest w stanie działać bezproblemowo na modecomie mc-350 (w większości przypadków) więc sobie za bardzo nie wyobrażam jak chief 450 sobie nie poradził.

Odnośnie Twojej zasiłki , to z tabliczki znamionowej wynikałoby że powinien sobie poradzić z hd 4850 , jednak trust nie jest renomowaną firmą produkującą zasilacze ,nie wiadomo jaka to ma sprawność , ja bym się bał ryzykować.

Kolejna sprawa to procek , będzie dławił jakąkolwiek grafę powyżej ~gf9600gt/hd4670

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym procesorem to też już to słyszałem ale chciałbym kupić kartę trochę na wyrost. Z czasem się zmieni procesor i zasilacz a kartę muszę kupić bo moją mogę mieć tylko do końca miesiąca.

Jesli chodzi o tego HD4850 to ten gość miał Saphire Toxic HD4850 -może dlatego ona wymagała większego zasilacza (nawet Palit Sonic zaleca do 4850 zasilacza min 500W).

Teraz nie wiem jaka kartę kupić z tych co wymieniłam wyżej ew. inne propozycje.

Jeszcze dalej sprawa tych napięć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi