Torwald Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zamowilem sobie szafirka 9100 64MB (mam nadzieje ze nie trafie na jakiegos z 64 bitowa pamiecia..) i bede chcial podpiac do niego TV. I mam pytanie: czy jest jakies ograniczenie co do dlugosci takiego kabelka ? I czy mozna w sklepach dostac kilkumetrowe kable PC-TV ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisko Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Posiadam kartę GF 3 Ti 200 leadtek po podłączeniu kabla s-vhs długość 15 metrów /przeciętna jakość kabla cena 24 zł/ na tv są zauważalne zakłócenia. Przy kablu 5 metrów /leprzej jakości wszystko ok/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Do podłaczania sygnału video nie używajcie cienkich (dosłownie) kabelków które nadają się jedynie do sygnałów audio. Sygnał video ma pasmo kilka MHz i nie zachodzi dopasowanie impedancji kabla do impedancji żródła (wyjścia TV na grafie) 75ohm. Proponuję użycie do tego celu najzwyklejszego kabla antenowego 75ohm, wtedy nawet kabel o długości 30m nie będzie powodował zakłóceń. Sygnał audio można natomiast puścić cienkim kablekiem audio. Ponadto podczas podłaczania komputera do TV odłączajcie antenę w tym ostatnim aby nie powstawały róznice potencjałów na masie komputera i uziemionym przez kablówkę telewizorze. Może to doprowadzić nawet do uszkodzenia karty graficznej albo wejścia video w TV. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ja mam radka i kabel mam dlugosc 10 m i obraz ok kolorki super .ogolna jakos nieporownywalna do mojej poprzedniej karty ze stajni nv ...a czy bylby lepszy na krutszym kablu nie wiem nie sprawdzalem .ale ta co jest i tak jest super ...wiec 10m mozesz dawac spokojnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...