Skocz do zawartości
Mario618

Wybór Grafiki Ati Hd4890 1gb. Z Jakiej Firmy?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem w przededniu złożenia komputera. Temat o wyborze Ram'u już założyłem ale pszyszedł czas na grafikę.

Na pewno ATI i chcę postawić na HD4890 1GB tylko nie wiem którą firmę wybrać a do wyboru HIS Asus Sapphire MSI.

Już 3generacje kart Sapphira mam i są jedne z najlepszych :) ale czy teraz także?

I drugie pytanie czy może poczekać jak wyjdzie coś w 40nm zbliżonego do 4890 tylko wiecie może kiedy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Poczekaj chwilke na Sapphire fabrycznie podkreonego do 1GHz. Wiecej info:

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=92768

Ta karta to na pewno sporo bedzie zarla - wtyczka 8+6pin... Watpie tez w jej oc jak i cisze przy takich taktach bo ten cooler to nie jest cichy , on ladnie wyglada ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy jest planowana premiera bo poczekam i chętnie kupie i przetestuje :) z wynikami na forum :P

Terotetycznie - w przyszlym tygodniu.

Ta karta to na pewno sporo bedzie zarla - wtyczka 8+6pin... Watpie tez w jej oc jak i cisze przy takich taktach bo ten cooler to nie jest cichy , on ladnie wyglada ;)

W fabrycznie OC raczej bym nie watpil - bo niby dlaczego? Rozumiem powatpiewania dotyczace recznego OC. Co do prado zarcia i ciszy - no coz, cos za cos... Edytowane przez Burdoror

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po elektroniku mogę powiedzieć jedno drugie wyklucza. Jeśli proces technologiczny wykonania jest w 55nm czy 40nm to różnica miedzy kartami będzie w Watach ;) ale przy tym jeśli ta sama karta pracuje szybciej od drugiej i GPU zostało to samo z kośćmi to najczęściej VGPU zwiększone z VVRAM to emisja ciepła będzie większa.

Wentylator się podoba i jesli chce się mieć coś pięknego i mocnego trzeba się poświęcać (hałas w tym wypadku) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi