Mario618 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam. Jestem w przededniu złożenia komputera. Temat o wyborze Ram'u już założyłem ale pszyszedł czas na grafikę. Na pewno ATI i chcę postawić na HD4890 1GB tylko nie wiem którą firmę wybrać a do wyboru HIS Asus Sapphire MSI. Już 3generacje kart Sapphira mam i są jedne z najlepszych :) ale czy teraz także? I drugie pytanie czy może poczekać jak wyjdzie coś w 40nm zbliżonego do 4890 tylko wiecie może kiedy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Bierz asusa lub XFX, są fabrycznie podkręcone prawie do 1GHz. Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez pichu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Więc inwestować w Asusa HD4890 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Chyba że jakaś inna propozycja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 ja bym brał Sapphire, też jet nieco podkręcony a jak będziesz chciał więcej to sobie sam podkręcisz a przy tym zaoszczędzisz nieco kaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Poczekaj chwilke na Sapphire fabrycznie podkreonego do 1GHz. Wiecej info: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=92768 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Kiedy jest planowana premiera bo poczekam i chętnie kupie i przetestuje :) z wynikami na forum :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Poczekaj chwilke na Sapphire fabrycznie podkreonego do 1GHz. Wiecej info: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=92768 Ta karta to na pewno sporo bedzie zarla - wtyczka 8+6pin... Watpie tez w jej oc jak i cisze przy takich taktach bo ten cooler to nie jest cichy , on ladnie wyglada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Kiedy jest planowana premiera bo poczekam i chętnie kupie i przetestuje :) z wynikami na forum :PTerotetycznie - w przyszlym tygodniu. Ta karta to na pewno sporo bedzie zarla - wtyczka 8+6pin... Watpie tez w jej oc jak i cisze przy takich taktach bo ten cooler to nie jest cichy , on ladnie wyglada ;)W fabrycznie OC raczej bym nie watpil - bo niby dlaczego? Rozumiem powatpiewania dotyczace recznego OC. Co do prado zarcia i ciszy - no coz, cos za cos... Edytowane 2 Maja 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Po elektroniku mogę powiedzieć jedno drugie wyklucza. Jeśli proces technologiczny wykonania jest w 55nm czy 40nm to różnica miedzy kartami będzie w Watach ;) ale przy tym jeśli ta sama karta pracuje szybciej od drugiej i GPU zostało to samo z kośćmi to najczęściej VGPU zwiększone z VVRAM to emisja ciepła będzie większa. Wentylator się podoba i jesli chce się mieć coś pięknego i mocnego trzeba się poświęcać (hałas w tym wypadku) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Wiecie kiedy będzie dostepna w sklepach karta Sapphire Atomic Radeon HD 4890 bo chce ją kupić i czekam już miesiąc i jak już zapowiedzieli ją 12 Maja myślałem że będzie ale dalej nigdzie jej nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Proponował bym Sapphire 4890 Toxic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Patrząc po dacie ostatniego posta karta raczej już kupiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...