lspm Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 No właśnie, czym? BO ta szybka taka sie strasznie delikatna wydaje. Jak wyczyścić monitorek żeby nie porysować nic?? :) CRTki to zawsze MrMuscle albo coś takiego. A tu? I proszę głupio nie komentować ale to jest naprawdę problem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 mi si.ę wydaje że flanelka i jakiś płyn do mycia szyb. przecież tam na wyświetlaczu jest szkło. ale możesz kupić w sklepie specjalne szmatki do monitorów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ja do czyszczenia mojej 19 crt kiedys uzywalem to sie nazywa ircha czy cus [to do czyszczenia oqlarow] teraz srajtasma+taki "specjalnu plyn do czyszczenia monitora" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 szmatka + pronto powinno wystarczyc ja tak w laptopie czyszcze i jest ok :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 plyn do mycia szyb + miekka szmatka bynajmniej ja tak czyszcze "szybke" laptopa :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 sciereczki z 2-butyxoetanolem. jedyne nieszkodliwe rozwiązania do lcd/laptopów, broń boże alkoholu ani płynów do mycia szyb (z amoniakiem tudzież). teoretycznie. praktycznie... zalezy czy ci zalezy na swoim monitorze czy to crt (+sucha flanelka) / czy lcd twój wybór. mam przy sobie laptopa w którymś ktoś chciał wyczyścic ekran płynem mr muscle - kilka drobnych psiknięć, jak zawsze nigdy nic, ale tym razem coś którędyś się wchłoneło w środek efekt - nie możliwe do usunięcia zacieki na wewnętrznej którejś warstwie (nie znam sie na budowie lcdka), widoczne szczegolnie na ciemnych powierchniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspm Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 No na moim LCD to mi zależy.... ;) Na pewno nie zaszkodzi sucha szmatka Szmatka z woda tez nie powinna (a mam taka szmatke co nie zostawia smug) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 A jaka czysta szmatka pozostawia smugi ? ;) (nie mówie tu o frędzelkach/pyle itp) a jak ci zalezy na lcd, to idz do jakiegos sklepu i wydaj te marne 15 zlociszy (wnioskuje ze marne skoro masz lcd'ka chyba ze ukradles hyhy) na jakieś porządne (fellowes/emtec) sciereczki do lcdka i klopot masz z glowy. woda chyba tez nie zaszkodzi... ale plyn do szyb tak, 3/4 chopakow z mojej roboty swoje laptopy firmowe lekko pozabijali (lcd) na rozne sposoby plynem do szyb wiec organoleptycznie nikomu nie polecam. 2-butyxoetanol... rozwiazanie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspm Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Nie ukradłem, kupiłem w media markt (200 zł poniżej sugerowanej ceny producenta :)) a czysta szmatka zostawia zacieki czasem.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 sa do kupienia nasaczanie szmatki/chusteczki do czyszenia wlasnie lcd... ostatniio kupowalem w media markt cena zdajsie okolo 18 zeta ... (za 100 szt.) z serii chyba fellowes (ale bylo wyraznie napisane ze sa takze do lcd bo zdarzaja sie tylko do crt a nie wiem jaki ma to wplyw jak sie je zamieni ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 alkohol izopropylowy - są spraye do czyszczenie optyki z tym własnie specyfikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 fit też się nad tym zastanawiałem, ale chyba nie bez powodu na spodzie moje laptoka napisane zeby nie uzywac alkoholi... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 sciereczki z 2-butyxoetanolem. jedyne nieszkodliwe rozwiązania do lcd/laptopów, broń boże alkoholu ani płynów do mycia szyb (z amoniakiem tudzież). teoretycznie. praktycznie... zalezy czy ci zalezy na swoim monitorze czy to crt (+sucha flanelka) / czy lcd twój wybór. mam przy sobie laptopa w którymś ktoś chciał wyczyścic ekran płynem mr muscle - kilka drobnych psiknięć, jak zawsze nigdy nic, ale tym razem coś którędyś się wchłoneło w środek efekt - nie możliwe do usunięcia zacieki na wewnętrznej którejś warstwie (nie znam sie na budowie lcdka), widoczne szczegolnie na ciemnych powierchniach. dlatego nigdy nie pryskam plynem bezposrednio na ekran tylko na sciereczke :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 szczotką drucianą :mrgreen: lub pumexem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 sa do kupienia nasaczanie szmatki/chusteczki do czyszenia wlasnie lcd... ostatniio kupowalem w media markt cena zdajsie okolo 18 zeta ... (za 100 szt.) z serii chyba fellowes (ale bylo wyraznie napisane ze sa takze do lcd bo zdarzaja sie tylko do crt a nie wiem jaki ma to wplyw jak sie je zamieni ) Dokładnie to co napisał Garth. Takich samych używam. A tak BTW to SZUKAJ - już był taki temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspm Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 to ja lecę po pumeks.. i trochę piasku jeszcze przyniosę - powinno wszystko zejść ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 czyszcze tym laptopy od lat - i jest OK... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Można Piaskować :mrgreen: tak na poważnie takim czymś co nazywa się Screen 2000 taka, pianka, daktyloskopia obślinienia czy inne masło schodzi bez problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...