Bartekiju Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Witam, Niedawno zakupiłem internet bezprzewodowy Play. Korzystam z niego na laptopie DELL Studio 1537 z systemem operacyjnym Windows Vista. Problem polega na tym, że w momencie gdy przez jakis czas nie korzystam z internetu, połączenie zostaje zerwane(dioda na modemie z jasno niebieskiej, przechodzi w ciemno niebieska). Wyglada to tak jakby modem przechodzil w "stan uspienia" nie wiem jak to nazwac. W każdym razie, po chwili od momentu, gdy sprobuje wejsc na jakas strone polaczenie zostaje wznowione. Kolega doradzil mi zebym odznaczyl opcje "zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urzadzenia w celu oszczędzania energii" w menadzerze urządzen dla Głownego kontrolera USB co uczyniłem. Mimo to problem pozostał. Spotkał sie ktos moze z takim problemem? lub ewentualnie wie jak go rozwiazac? Jestem pewny ze uda Wam sie mi pomoc, za co z gory dziekuje Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 (edytowane) Sprawdź czy problem występuje przy podłączonym zasilaniu. Ewentualnie w panelu sterowania daj "opcje zasilania"->"zmień ustawienia planu"którego aktualnie używasz,-> "zmień zaawansowane ustawienia planu" (wszystkie nazwy tłumaczyłem sam z angielskiej wersji więc mogą się troszke różnić) i tam masz całą listę rzeczy których zarządzanie energią możesz regulować. Znajdź na chłopski rozum to co może powodować problem. Sprawdź też producenta tego odbiornika czy jak się tam to zwie i poszukaj nowych sterów do niego. Powodzenia. Edytowane 3 Maja 2009 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 A na koniec zadzwoń na infolinię Play :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekiju Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Ogólnie to z tego co sie dowiedziałem to, tak jest w przypadku nie tylko internetu bezprzewodowego Play, ale także innych operatorow Orange/Era/Plus. Mam na myśli to, że modem sie wylacza przy nie korzystaniu z internetu. Wiec to raczej nie bedzie wina sprzetu. Chciałem poprostu zapytac czy ktos nie zna sposobu na wyłaczenie tego, jakos za posrednictwem ustawien Windows bo jest to troche dokuczliwe :unsure: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...