BUBU1986 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) Witam Posiadam telewizor Sharp Aquos z wejściem analogowym RGB pod PC, kabel SVGA 15m/15m oraz komputer płyta główna: GIGABYTE GA-M56S-S3 procesor: AMD ATHLON 64x2 5600+800MHz karte graficzną: GAINWARD 9600GT Mam problem z skonfigurowaniem, tak aby obraz był poprawnie wyświetlany na telewizorze Po podłączeniu telewizora z komputerem pojawia się napis "nieznany format, wykrywanie formatu" ,po czym pojawia się obraz GIGABYTE od płyty, a następnie obraz logowania się do windowsa i następnie ponownie pojawia sie czarny ekran i napis "nieznany format, wykrywanie formatu" i już dalej obraz pulpitu się nie pojawia 0_0, czasami z boku na chwile sie foldery pokazują, ale zaraz znikają. Częstotliwość odświeżania pionowego mam ustawione na 60Hz. Proszę o pomoc. Edytowane 5 Maja 2009 przez BUBU1986 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Jaką masz ustawioną rozdzielczość? U mnie przy samsungu podłączonym przez HDMI zawsze przed podłączeniem musiałem na kompie ustawić rozdzielczoćć którą łykał telewizor np 1024x768 i dopiero po odpaleniu ustawić fullhd. Standardowo na monitorze mam ustawioną 1680x1050, której mój LCD nie obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBU1986 Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 ustawiona mam rozdzielczość 1280 x 1024, ale teraz doczytałem w instrukcji TV coś takiego, że rozdzielczość VGA ma być 640x480 a SVGA 800 x 600. Czyli jak rozumiem powinienem zmienić rozdzielczość najlepiej na jedną z nich??. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...