rastafari_1986 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Witam bardzo serdecznie, mam netbooka Acer Aspire One, którego kupiłem w Holadnii, więc jest z holenderskim Windowsem. Nie do końca mi to pasuje. Jest to oczywiście oryginał WIN XP SP3. Chciałbym go zmienić na polską wersję, bo przecież klucz jest ważny? - chyba że się mylę? Tutaj mam pytanie, w sumie kilka. 1. Czy jest możliwość zmienienia instalatora Windows na dysku przeznaczonym do reinstalacji (ACER RECOVERY DISC), aby była tam polska a nie holenderska wersja? 2. Czy jest możliwość zainstalowania normalnej wersji Windowsa z PEN-Driva, czy muszę zrobić to z dysku CD podłączonego do kompa przez USB? Z góry dziękuję... Pozdrawiam, Paweł Białkowski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Kiedyś wysyłałem pytanie do M$ o zmianę niemieckiego XP na polski (laptop z niemiec). Otrzymałem odpowiedź, że jest taka możliwość, kupić polskiego Windowsa. Nie można zmienić tylko języka itd. Czyli jeżeli chcesz być 100% legalny to nie ma takiej opcji:) Co do backupu Acera:] Temat rzeka. O ile nic w ciągu ostatnich dwóch lat się nie zmieniło to instalacja jakiejkolwiek innej wersji Windowsa oznacza zmiany w MBR. Nie da się potem łatwo przywrócić oryginalnego (w twoim przypadku Holenderskiego Windowsa). Zmiana więc jego wersji pozostaje chyba jedynie w sferze marzeń... Wszystko o backupie Acera: http://forum.purepc.pl/Laptopy-notebooki-u...l=backup%2Bacer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Ewentualnie zainstaluj coś takiego jak MUI. Nieoficjalne locale dla windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...