Skocz do zawartości
rastafari_1986

Windows Xp - Problem Na Laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo serdecznie,

mam netbooka Acer Aspire One, którego kupiłem w Holadnii, więc jest z holenderskim Windowsem. Nie do końca mi to pasuje. Jest to oczywiście oryginał WIN XP SP3. Chciałbym go zmienić na polską wersję, bo przecież klucz jest ważny? - chyba że się mylę?

Tutaj mam pytanie, w sumie kilka.

1. Czy jest możliwość zmienienia instalatora Windows na dysku przeznaczonym do reinstalacji (ACER RECOVERY DISC), aby była tam polska a nie holenderska wersja?

2. Czy jest możliwość zainstalowania normalnej wersji Windowsa z PEN-Driva, czy muszę zrobić to z dysku CD podłączonego do kompa przez USB?

Z góry dziękuję...

Pozdrawiam, Paweł Białkowski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś wysyłałem pytanie do M$ o zmianę niemieckiego XP na polski (laptop z niemiec). Otrzymałem odpowiedź, że jest taka możliwość, kupić polskiego Windowsa. Nie można zmienić tylko języka itd. Czyli jeżeli chcesz być 100% legalny to nie ma takiej opcji:)

Co do backupu Acera:] Temat rzeka. O ile nic w ciągu ostatnich dwóch lat się nie zmieniło to instalacja jakiejkolwiek innej wersji Windowsa oznacza zmiany w MBR. Nie da się potem łatwo przywrócić oryginalnego (w twoim przypadku Holenderskiego Windowsa). Zmiana więc jego wersji pozostaje chyba jedynie w sferze marzeń...

Wszystko o backupie Acera: http://forum.purepc.pl/Laptopy-notebooki-u...l=backup%2Bacer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi