Rosti Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Witajcie ! Mam problem z moim nowym komputerem. Pierwsze 2 dni było wszsytko OK. Potem już komputer stał na informacji DET DRAM (na lcd poster). Mam Corsairy Dominator 2x2 1066. I żeby odpalić kompa na 4gb ramu muszę go najpierw odpalić na Jednej kości potem wyłączyć i wsadzić drugą. Krótko mówiąc nie odpala mi na "zimno". Rano wstaję i ten sam problem. Co mam zrobić ? Więcej V jeżeli tak to na czym ? Na Xs pisali mi żebym dał więcej V na NB ale nie napisali ile. Maximus II Formula Q9650 GTX 285 to reszta konfigu. PS: Drugą sprawą jest wydajność pamięci Read = 7800Mb/s a powinno być 8500Mb/s reszta tak samo obniżona. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Vdimm vddr dram voltage cokolwiek co brzmi w tym stylu... ustaw 2.1 volta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Udało mi się dojść co jest przyczyną. Komputer nie startuje z powodu "Zimnych Pamięci". Znalazłem podobny problem na zagranicznym forum. Pomachałem troszkę suszarką aby pamięci były lekko ciepłe i odpalił bez problemu. Już tak robię 3-ci dzień. I odpala bez problemów. Jednak tak NIE powinno być ! Tak samo jak założę AirFlow za mocno schłodzi pamięci i mam BSOD. Wie ktoś co mam z tym zrobić ? Zanieść pamięci na gwarancję ? Pozdrawiam i Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 (edytowane) Oczywiście. Drogie pamięci, więc niech załatwią to tak jak powinno :) Ja bym zaniósł na gwarę. Edytowane 16 Maja 2009 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Ciekaw jestem co mam odpowiedzieć jak zapytają mnie jaki jest problem. Odp : "Żeby uruchomić komputer muszę użyć suszarki". To jakoś nie zbyt dobrze brzmi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Komputer nie uruchamia się na tych kościach i tyle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 W poniedziałek zaniosę i zobaczę co mi powiedzą. Ciekaw jestem czy Komputronik daje zastępcze pamięci. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Odnośnie odczytu - jeśli masz pamięci PC8500 to nie znaczy, że odczyt będzie 8500MB/s. Weź pod uwagę, że masz kości CL5, na CL4 może by i tyle było. Jak chcesz zwiększyć odczyt to pobaw się timingami, bardzo duży wpływ na to ma Performance Level. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...