peter.a Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Witam Mój sprzęt: Pentium D 631 3ghz Asrock conroe945g-dvi (oc marne) 2gb ram 667mhz gf 7900gs galaxy zalman edition 350W modecom feel Myślicie, że do tej konfiguracji opłaca się kupić dual core e2140? Dodam, że na razie nie mam dodatkowej kasy na płytę główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Wydajność zyskasz, ale nie wiadomo co na to zasilacz. OC też marne, więc niedobrze. Jeżeli w ciągu wakacji byś miał możliwość zmiany płyty i proca to czekaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 nic, pobór mocy się nie zwiększy nawet jak podkręci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 To jak brać czy nie? Mam zamiar kupić wersje oem, chłodzenie z tego pentiuma co teraz mam chyba spasuje, co nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Kup i kręć ile się da na tej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Ok, a to chłodzenie z pentiuma będzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 raczej bedzie bo pentiumy e2xxx to raczej chlodne procesory a pentiumy D sa jak grzalki :D niektore boxowe chlodzenia do tych procesorow mialy radiator o wysokosci pewnie z 2-3cm i dawalo to rade wiec bym sie nie martwil ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Nie martwię się o temperaturę tylko o to czy chłodzenie będzie się dało zamontować. :) W sumie nie powinno być problemów bo to i to jest na s775, ale wole się upewnić przed zakupem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Ten sam socket, więc powinno pasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Witam ponownie :) Zdecydowałem się na e2160. Nie chce tworzyć nowego tematu a mam małe pytanie w sprawie OC. Na razie puściłem go na 240mhz, ale żeby tak poszedł to musiałem ustawić 120mhz na pci. To nie za dużo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Witam ponownie :) Zdecydowałem się na e2160. Nie chce tworzyć nowego tematu a mam małe pytanie w sprawie OC. Na razie puściłem go na 240mhz, ale żeby tak poszedł to musiałem ustawić 120mhz na pci. To nie za dużo? Troche duzo ;) nie da sie ustawic na sztywno mniej na pci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Da się, ale wtedy nie idzie więcej niż 220. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 A pamięci jak są ustawione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Chodzi o to? :) BTW możliwe, że te kości są 667mhz jak w biosie pisze 533? :/ edit: ustawiłem ramy na 667mhz, a fsb zmieniłem na 220mhz. Edytowane 20 Maja 2009 przez peter.a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Spróbuj może pokręcić na CL5 (5-5-5-12, czy 5-5-5-18). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...