m4r Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Jako że boxowe chłodzenie wyje niemiłosiernie powyżej 3000 rpm, po całych trzech dniach zdecydowałem się na wymianę go na coś innego. Pytanie standardowe- co jest najlepsze z tych poniżej? Najważniejsza jest cisza- teraz przy wejściu w 100% użycia jednego z rdzeni po krótkiej chwili słychać wewnątrz komputera suszarkę. Komputer będzie kręcony... kiedy będzie kręcony. W związku z tym ewentualny zapas wydajności też się przyda, ale ważniejsza na ten moment od niej jest cisza. Ninja 2. No co tu dużo mówić- podoba mi się i według opisu nie hałasuje. Na minus, że deko duży. Kama cross. Ten wydaje mi się najrozsądniejszy. Szczególnie z tego względu, że skośnie ustawione żeberka pokierują jeszcze powietrze tam, gdzie (moim zdaniem) jest potrzebne. OCZ gladiator. Tego (tudzież Vendetta) mam szansę wziąć od ręki w sklepie- już go oglądałem. Poza tym niewiele na jego temat wiem. Karakorum. Odstrasza mnie trochę często powtarzane na tym forum "trudny montaż" i "duży". Moja obudowa niby do karzełków nie należy (LBX-01-B-B-B), ale wolę nie eksperymentować po jego kupieniu. Alpaya z kolei wydaje mi się "niewystarczająca" (nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 A może http://www.allegro.pl/item630046809_mega_p...m2_lga_775.html + wentylator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Tuniq Tower w Angela.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Jako że boxowe chłodzenie wyje niemiłosiernie powyżej 3000 rpm, po całych trzech dniach zdecydowałem się na wymianę go na coś innego. Pytanie standardowe- co jest najlepsze z tych poniżej? Najważniejsza jest cisza- teraz przy wejściu w 100% użycia jednego z rdzeni po krótkiej chwili słychać wewnątrz komputera suszarkę. Komputer będzie kręcony... kiedy będzie kręcony. W związku z tym ewentualny zapas wydajności też się przyda, ale ważniejsza na ten moment od niej jest cisza. Ninja 2. No co tu dużo mówić- podoba mi się i według opisu nie hałasuje. Na minus, że deko duży. Kama cross. Ten wydaje mi się najrozsądniejszy. Szczególnie z tego względu, że skośnie ustawione żeberka pokierują jeszcze powietrze tam, gdzie (moim zdaniem) jest potrzebne. OCZ gladiator. Tego (tudzież Vendetta) mam szansę wziąć od ręki w sklepie- już go oglądałem. Poza tym niewiele na jego temat wiem. Karakorum. Odstrasza mnie trochę często powtarzane na tym forum "trudny montaż" i "duży". Moja obudowa niby do karzełków nie należy (LBX-01-B-B-B), ale wolę nie eksperymentować po jego kupieniu. Alpaya z kolei wydaje mi się "niewystarczająca" (nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć). Miałem karakorum na Phenomie II i powiem Ci, że powyżej TDP-100W spisuje się średnio ale daje radę (miałem w idlu 41-42st z Zephyrem LED). W moim odczuciu Kama Cross może mieć problemy przez gęste finy a Gladiator po prostu małą powierzchnię oddawania ciepła (ale mogę się mylić bo nie testowałem) Ninja 2 jak najbardziej, tak samo Scythe Mugen. Instalację Mugena trzeba przemyśleć jeszcze zanim się za to weźmiesz ;) E: majster jak zwykle spojrzał na datę :P Edytowane 22 Czerwca 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...