Skocz do zawartości
prz3mek

Lg W2600h-pf Czy Samsung 2693hm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zdecydowalem sie na kupno nowego monitora i droga eliminacji zostaly te dwa. Ktory z nich wg was jest lepszy??? Wiem ze u LG jest duzo lepiej z gwarancja. Wlasnie przez ta gwarancje bardziej sklaniam sie ku LG.

Monitora bede uzywal glownie do FILMOW i internetu, gram bardzo malo.

Z góry dzieki za pomoc

Edytowane przez prz3mek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja brałbym LG ale raczej wersję W2600HP na matrycy S-IPS (ale niestety bez HDMI), chociż jeżlei chcesz coś do filmów to lepiej by było zastanowić się nad czymś w formacie 16:9 np. M2794D lub W2753V (z nowej serii Smart)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem w lokalnym sklepie, który to ściągał z hurtowni ale nie wiem jakiej. Cena to 2350 w tym 70 marża sklepu. Ewentualna reklamacja (odpukać) będzie przez sklep wiec odpada pakowanie.

Obecność wypalonych pikseli sprawdzam codziennie bo przez 30 dni jest gwarancja na zero wypalonych.

Z negatywnych początkowych wrażeń to duża minimalna jaskrawość w nocy. Panaceum na to są własne ustawienia, które znalazłem. Z doświadczenia wiem, ze każdy nowy monitor wymaga paru dni odzwyczajenia od poprzedniego, którego ustawienia uważaliśmy za dobre. Dotyczy to również kolorów, z którymi miałem kłopoty ale obecnie mam dobre dla mnie ustawienia i dalsze możliwości optymalizacji (kalibracja)

Przesiadłem się z BenQ 93 19" więc:

- Wielkość ekranu powala - mam go 50 cm przed nosem ale nie muszę się rozglądać :D . Wielkość odpowiednia i mieści się na biurku (ledwo :D )

- Jakość czcionek wyśmienita - żadnych przebarwień na krawędziach

- Gry wyśmienicie - przejście na nową rozdzielczość na nowo odkrywa te same gry. Opóźnienia jak dla mnie niewidoczne ale nie jestem zawodowym graczem.

- Filmy - nie mam bibloteki HD, próbowałem Transformers - wyśmienicie

- Żadnych przebarwień czy zmian kontrastu przy ruchach głową ani w poziomie ani w pionie.

W sumie najlepszy monitor jaki miałem lub użytkowałem. Tyle pierwsze wrażenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie odpaliłem W2600HP na matrycy S-IPS. Extra monitorek. Wymaga sporo własnych ustawień w tym szczególnie jaskrawości i kolorów. Jestem zadowolony.

Gratulacje sprzęcika. Dajesz radę z jasnością na tym monitorze? :blink: On ma ze 160 nitów na 0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyzwyczaiłem się już i przy jaskrawości 35 w skali 100 jest dobrze. Oczy mnie nie bolą :wink: pomimo, ze siedzę cały dzień przy nim.

Podświetlenie ekranu przy czerni jest również znacznie bardziej równomierne niż byłego BenQ.

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyzwyczaiłem się już i przy jaskrawości 35 w skali 100 jest dobrze. Oczy mnie nie bolą :wink: pomimo, ze siedzę cały dzień przy nim.

Podświetlenie ekranu przy czerni jet również znacznie bardziej równomierne niż byłego BenQ.

No właśnie ja tez przymierzam się do zmiany monitora z Samsunga 193 P+ na właśnie ten model LG

http://www.allegro.pl/item654932953_lg_fla..._sklep_wwa.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi