prz3mek Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) Witam, zdecydowalem sie na kupno nowego monitora i droga eliminacji zostaly te dwa. Ktory z nich wg was jest lepszy??? Wiem ze u LG jest duzo lepiej z gwarancja. Wlasnie przez ta gwarancje bardziej sklaniam sie ku LG. Monitora bede uzywal glownie do FILMOW i internetu, gram bardzo malo. Z góry dzieki za pomoc Edytowane 14 Maja 2009 przez prz3mek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeee Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 A nie lepiej dozbierać troszkę do TV 32''? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3mek Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 tego 32'' ciezko byloby ustawic na moim biurku heh...przy moim biurku odleglosc monitora od oczu to ok 60-70cm, przy takiej duzej przkatnej obrazu nie jest to za blisko??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeee Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Ja przy moim 24'' także siedzę blisko (raczej z przyzwyczajenia) i mi to nie przeszkadza spokojnie mógłbym mieć nawet większy monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3mek Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 a pomijajac tego 32"...to z tej dwojki co byscie wzieli??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGent Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 ja brałbym LG ale raczej wersję W2600HP na matrycy S-IPS (ale niestety bez HDMI), chociż jeżlei chcesz coś do filmów to lepiej by było zastanowić się nad czymś w formacie 16:9 np. M2794D lub W2753V (z nowej serii Smart) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Właśnie odpaliłem W2600HP na matrycy S-IPS. Extra monitorek. Wymaga sporo własnych ustawień w tym szczególnie jaskrawości i kolorów. Jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 @atomel a mógłbyś napisać skąd kupiłeś i za ile?? ;> I jakie spostrzeżenia po trzech dniach użytkowania?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Kupiłem w lokalnym sklepie, który to ściągał z hurtowni ale nie wiem jakiej. Cena to 2350 w tym 70 marża sklepu. Ewentualna reklamacja (odpukać) będzie przez sklep wiec odpada pakowanie. Obecność wypalonych pikseli sprawdzam codziennie bo przez 30 dni jest gwarancja na zero wypalonych. Z negatywnych początkowych wrażeń to duża minimalna jaskrawość w nocy. Panaceum na to są własne ustawienia, które znalazłem. Z doświadczenia wiem, ze każdy nowy monitor wymaga paru dni odzwyczajenia od poprzedniego, którego ustawienia uważaliśmy za dobre. Dotyczy to również kolorów, z którymi miałem kłopoty ale obecnie mam dobre dla mnie ustawienia i dalsze możliwości optymalizacji (kalibracja) Przesiadłem się z BenQ 93 19" więc: - Wielkość ekranu powala - mam go 50 cm przed nosem ale nie muszę się rozglądać :D . Wielkość odpowiednia i mieści się na biurku (ledwo :D ) - Jakość czcionek wyśmienita - żadnych przebarwień na krawędziach - Gry wyśmienicie - przejście na nową rozdzielczość na nowo odkrywa te same gry. Opóźnienia jak dla mnie niewidoczne ale nie jestem zawodowym graczem. - Filmy - nie mam bibloteki HD, próbowałem Transformers - wyśmienicie - Żadnych przebarwień czy zmian kontrastu przy ruchach głową ani w poziomie ani w pionie. W sumie najlepszy monitor jaki miałem lub użytkowałem. Tyle pierwsze wrażenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Właśnie odpaliłem W2600HP na matrycy S-IPS. Extra monitorek. Wymaga sporo własnych ustawień w tym szczególnie jaskrawości i kolorów. Jestem zadowolony. Gratulacje sprzęcika. Dajesz radę z jasnością na tym monitorze? :blink: On ma ze 160 nitów na 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 (edytowane) Przyzwyczaiłem się już i przy jaskrawości 35 w skali 100 jest dobrze. Oczy mnie nie bolą :wink: pomimo, ze siedzę cały dzień przy nim. Podświetlenie ekranu przy czerni jest również znacznie bardziej równomierne niż byłego BenQ. Edytowane 13 Czerwca 2009 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Przyzwyczaiłem się już i przy jaskrawości 35 w skali 100 jest dobrze. Oczy mnie nie bolą :wink: pomimo, ze siedzę cały dzień przy nim. Podświetlenie ekranu przy czerni jet również znacznie bardziej równomierne niż byłego BenQ. No właśnie ja tez przymierzam się do zmiany monitora z Samsunga 193 P+ na właśnie ten model LG http://www.allegro.pl/item654932953_lg_fla..._sklep_wwa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...