Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Tak, jak w temacie. Mam na to około 350zł. Zastanawiam się między Xonarem DX a X-Fi Titanium. Co będzie lepsze do gier?? Przeważnie gram,a muzyki słucham raz za czasu. Zależy mi na efektach w grach(realizm, w FPS skąd idą strzały itp). OS to Vista 32bit, głośniki 2.1 GENIUS SW-T 2.1 1800 /słuchwki Creative HS 600. Proszę o odpowiedź :). Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

350zl na dzwiekowke do grania :o Co z ludzmi robi marketingowy hype... I zanim zaczniesz po mnie jechac, ze jest ci to potrzebne do profesjonalnego grania w cs'a czy cokolwiek innego. Nie jest! Gralem kupe czasu w cs'a, et, teraz tf2 i zawsze wystarczyly mi sluchawki stereo, nigdy nie mialem problemow z lokalizacja przeciwnika. Takze zastanow sie czy nie lepiej te pieniadze wydac na cos innego, szczegolnie biorac pod uwage reszte twojego sprzet audio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe po co miałbym Cię jechać niby :D. Wiesz, chciałbym poprostu mieć ogólnie lepszy dźwięk, bo ta integra to naprawdę bardziew. Kiedyś miałem Audigy 2 i różnica była między integrą a creativem. Przy tej karcie nie idzie nawet ncizego ustawić do porządku. Zależy mi na ładnym brzmieniu, nie na jakimś "profesjonalnym dźwięku do gier". Dlatego tak się pytam. Na słuchawkach gram późnym wieczorem, jak już domownicy śpią. A tak za dnia to na głośnikach jadę, jednak dźwięk z integry nie jest taki, żebym był z niego zadowolony :). Tak jak pisałem, muzyki słucham czasami. A, że nigdzie nie znalazłem recenzji Titanium, stąd moje pytanie co wybrać :). Dzięki za radę, ale poczekam na dalsze odpowiedzi :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

bierz to albo audigy 2. imo najlepsza opcja do twoich wymagan.

XFI Gamer oem kosztuje 150 - nowy w sklepie , w tej cenie nie kupisz niczego sensownego z Allegro bo tam za starocie kaza sobie slono placic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miał już ktoś do czynienia z X-fi Titanium tej, co podałem na górze strony?? Czym się różni X-fi gamer za 150 zł od tej Titanium za 350 zł?? Rozmiar płytki chyba coś znaczy?? Dzięki za rady. Pomyślę nad tym, co napisaliście.

Edytowane przez MeoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miał już ktoś do czynienia z X-fi Titanium tej, co podałem na górze strony?? Czym się różni X-fi gamer za 150 zł od tej Titanium za 350 zł?? Rozmiar płytki chyba coś znaczy?? Dzięki za rady. Pomyślę nad tym, co napisaliście.

Różnice możesz wyczytać np. na Wikipedii - wychodzi na to, że same szmery-bajery bez znaczenia dla gracza (jakieś tam enkodowanie Dolby Digital Live i pociskanie go przez wyjście optyczne, gniazdka pomalowane na złoty kolor...). Bierz śmiało Xtreme Gamer (sam go posiadam) i pamiętaj, że obsługiwana przezeń funkcjonalność CMSS-3D Headphone, tj. realizacja dźwięku 3D na zwykłych słuchawkach faktycznie działa - nie jest to tak wyraźne jak dźwięk z głośników 5.1, ale bez problemu zorientujesz się skąd strzelają z dokładnością do 30 stopni. Pewnie jakość słuchawek ma tu znaczenie, ale te twoje wyglądają na wystarczające.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi