misiak Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 (edytowane) Witam. Nie wiem czy wybrałem dobry dział ale proszę o nie zamykanie tego tematu. Wiem, że dla nie których ten problem może się wydawać banalny ale dla mnie on jednak jest duży... A więc przechodzę do rzeczy. Pewnego dnia ściągnąłem sobie pliki i chciałem je ukryć przed innymi użytkownikami tego komputera. I oczywiście ukryłem je najprostszym sposobem, Narzędzia ------> Opcje folderów -------> Widok -------> Nie pokazuj ukrytych plików i folderów. I jak kliknąłem ok to te pliki zniknęły. Ale teraz jak je chciałem otworzyć : Narzędzia ------> Opcje folderów -------> Widok -------> Pokaż ukryte pliki i foldery-------> Ok, to nic się nie dzieje ( nie pokazują się ) I jak wejdę jeszcze raz na: Narzędzia ------> Opcje folderów -------> Widok to jest cały czas zaznaczone Nie pokazuj ukrytych plików i folderów. Jak mogę je odzyskać ? ? ? Proszę o jak najszybszą odpowiedź. Pozdrawiam Edytowane 15 Maja 2009 przez misiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Skoro włączanie widoku ukrytych plików sie nie włącza to może masz jakiegoś wirusa . Przeskanuj kompa jakimś dobrym antywirusem + combofix . A same pliki możesz spróbować podejrzeć przez Total Commander ( W zakładce konfiguracja>Wyświetlanie zaznacz pierwszą opcję z góry,w niektórych wersjach menu ma nazwę ustawienia główne mimo że sama zakładka ma nazwę konfiguracja ) . A może fizycznie tego pliku tam nie ma , zobacz czy odznaczenie opcji nie pokazuj plików systemowych coś da . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 (edytowane) Przepraszam za zamieszanie ale już sobie sam poradziełem. Można zamknąć temat. :)) Edytowane 15 Maja 2009 przez misiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...