Skocz do zawartości
misiak

Problem Z Plikami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie wiem czy wybrałem dobry dział ale proszę o nie zamykanie tego tematu. Wiem, że dla nie których ten problem może się wydawać banalny ale dla mnie on jednak jest duży...

A więc przechodzę do rzeczy.

Pewnego dnia ściągnąłem sobie pliki i chciałem je ukryć przed innymi użytkownikami tego komputera. I oczywiście ukryłem je najprostszym sposobem, Narzędzia ------> Opcje folderów -------> Widok -------> Nie pokazuj ukrytych plików i folderów. I jak kliknąłem ok to te pliki zniknęły. Ale teraz jak je chciałem otworzyć : Narzędzia ------> Opcje folderów -------> Widok -------> Pokaż ukryte pliki i foldery-------> Ok, to nic się nie dzieje ( nie pokazują się )

I jak wejdę jeszcze raz na: Narzędzia ------> Opcje folderów -------> Widok to jest cały czas zaznaczone Nie pokazuj ukrytych plików i folderów.

Jak mogę je odzyskać ? ? ?

Proszę o jak najszybszą odpowiedź.

Pozdrawiam

Edytowane przez misiak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro włączanie widoku ukrytych plików sie nie włącza to może masz jakiegoś wirusa .

Przeskanuj kompa jakimś dobrym antywirusem + combofix .

A same pliki możesz spróbować podejrzeć przez Total Commander ( W zakładce konfiguracja>Wyświetlanie zaznacz pierwszą opcję z góry,w niektórych wersjach menu ma nazwę ustawienia główne mimo że sama zakładka ma nazwę konfiguracja ) .

A może fizycznie tego pliku tam nie ma , zobacz czy odznaczenie opcji nie pokazuj plików systemowych coś da .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi