Skocz do zawartości
Gość dominoko12

Jaki Procesor Amw/am2+ Do 600zł

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dominoko12

Witam!

Mam pytanie tak jak w temacie aha i czy odczuje dużą różnicę w grach jeżeli zmienię procesor myślę nad Amd phenom 9950 2.6ghz x4

Mój sprzęt to

Amd athlon 64x2 4600+ @ 2,9ghz

Płyta msi K9ngm3-fih

Karta graficzna Msi radeon rx3870 oc edition ddr4 850/2480

Zasilacz take me 400 wiem że nie starczy dlatego wymienie ale mi nie podpowiadajcie to już we własnym zakresie

Gram w takie gry jak:GTA IV ,Crysis, Far Cry 2, Mirror's egde. I trochę robie na 3ds max wiem że do tego mi potrzebny dobry procesor ale ten starcza chodzi mi tylko o to czy gry będą chodzić szybciej lub przy większej rozdzielczości, detalach itp. . Wiem że w konsolach procesor jest ważniejszy od karty graficznej

Edytowane przez dominoko12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dominoko12

Sprzedaj kartę, proca i płytę.

Kup x3 710, A780GXH, HD4830 i fortrona z allegro, a nie takie [ciach!]a jak takeme.

ile za to dostane. mi chodzi o to czy odczuje różnicę napiszcie mi tylko to.To się nie opłaca bo jak dostane 600zł będę miał 1200zł to kupie karte graficzną i procek to nie będę miał już kasy a płyta to co. a co powiesz na to http://www.allegro.pl/item636031200_amd_ph..._fv_zabrze.html . Dużej różnicy między rx3870 a hd4830 nie ma oto test:

Dołączona grafika

Edytowane przez dominoko12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dominoko12

A780GXH 280zł

HD4830 340zł

x3 710 500zł

Razem 1120zł

Wzrost wydajności będzie duży. Nie patrz na test wyżej.

ale płyty głównej nie opłaca się sprzedawać bo obsługuje ten procesor. Ale teraz tak czy będzie wzrost jeżeli włożę AMD Phenom II X3 720 i czy dobrze się kręci ten procesor Edytowane przez dominoko12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dominoko12

Zdawało mi się, że nie obsługuje.

Nie warto dopłacać do x3 720.

A czy przy AMD Phenom II X3 710 będzie jakiś zauważalny wzrost wydajności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dominoko12

To wzrost też będzie, ale ten hd4830 jest lepszy, a po oc dorówna hd4850.

a apropo oc to jak ten procesor się kręci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dominoko12

Nie zapominaj żeby dobry zasilacz kupić.

a czy można połączyć hd3870 z hd4850 bo tak to bym sprzedał proca i płytę kupił intel core quad płytę główną z crossfire i ati hd4870 wtedy bym miał duże lepszą wydajność a wydałbym 1500zł a potem sprzedałbym płytę i procek za 250zł aha i dotego zasilacz http://www.allegro.pl/item636102356_zasila...135_r_600w.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi