Skocz do zawartości
danielrsk

Pc Do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy, nie znam się zbytnio na komputerach i mam prośbę może trochę głupią, ale szukam PC do 1500zł oczywiście do składania i nie wiem jakie podzespoły dobrać, aby grało się w optymalnych(bdb) warunkach w najnowsze gierki. Chodzi mi przede wszystkim o bdb płynność, szybkość i wydajność komputera. Tutaj jest moja prośba, czy ktoś byłby tak miły i złożył jakiś zestaw adekwatny do mojego budżetu? Taki, który spełniałby moje wymagania. Dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : AMD Athlon X2 7750+ Black Edition - 249 zł

Płyta Główna : ASRock A780GXH - 279 zł

RAM : OCZ 2GB 1066MHz CL5 - 105 zł

Zasilacz: Fortron 350W FSP350-60GLN(80) - 139zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 205 zł

Napęd : Samsung SH-223F SATA - 90 zł

Przejściówka : Molex -> SATA - 10 zł

RAZEM : 1077 zł

+

hd4770

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry zestaw, ale trzeba dodac ze nazlezaloby zrobic kilka rzeczy. Po pierwsze co sie rzuca w oczy i do glowy od razu to zmiana proca w przyszlosci, plyte masz taka by kiedys zmienic sobie procesor na phII, np. x3 710. Kolejna sprawa to oc, ten procesor to BE i trzeba z tego skorzystac. Trzecia sprawa to proba odblokowania dwoch rdzeni (!) bardzo wazne by sprobowac, bo anoz sie uda i za friko bedziemy mieli x4 xD Jezeli jestes osoba ktora nie chce nic krecic, probowac, upgredowac w przyszlosci to kup sobie konsole i wyzywaj nas od blaszakow itp itd ;P

Ps. zasilke bym zmienil, bo mimo iz to fortron to nie widze mi sie dla 7750 z oc, czy ew. x3 ;] ale to tylko takie moje sugesstie, bo dzialac bedzie i bardzo mozliwe ze wcale nie braknie mocy jak napisalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi