danielrsk Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Witam, jestem nowy, nie znam się zbytnio na komputerach i mam prośbę może trochę głupią, ale szukam PC do 1500zł oczywiście do składania i nie wiem jakie podzespoły dobrać, aby grało się w optymalnych(bdb) warunkach w najnowsze gierki. Chodzi mi przede wszystkim o bdb płynność, szybkość i wydajność komputera. Tutaj jest moja prośba, czy ktoś byłby tak miły i złożył jakiś zestaw adekwatny do mojego budżetu? Taki, który spełniałby moje wymagania. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Procesor : AMD Athlon X2 7750+ Black Edition - 249 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 279 zł RAM : OCZ 2GB 1066MHz CL5 - 105 zł Zasilacz: Fortron 350W FSP350-60GLN(80) - 139zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 205 zł Napęd : Samsung SH-223F SATA - 90 zł Przejściówka : Molex -> SATA - 10 zł RAZEM : 1077 zł + hd4770 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Dobry zestaw, ale trzeba dodac ze nazlezaloby zrobic kilka rzeczy. Po pierwsze co sie rzuca w oczy i do glowy od razu to zmiana proca w przyszlosci, plyte masz taka by kiedys zmienic sobie procesor na phII, np. x3 710. Kolejna sprawa to oc, ten procesor to BE i trzeba z tego skorzystac. Trzecia sprawa to proba odblokowania dwoch rdzeni (!) bardzo wazne by sprobowac, bo anoz sie uda i za friko bedziemy mieli x4 xD Jezeli jestes osoba ktora nie chce nic krecic, probowac, upgredowac w przyszlosci to kup sobie konsole i wyzywaj nas od blaszakow itp itd ;P Ps. zasilke bym zmienil, bo mimo iz to fortron to nie widze mi sie dla 7750 z oc, czy ew. x3 ;] ale to tylko takie moje sugesstie, bo dzialac bedzie i bardzo mozliwe ze wcale nie braknie mocy jak napisalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Można kupić corsair 400W troszkę drożej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...