Skocz do zawartości
sonic

Problem- Brak Obrazu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otoz na swiezo zakupionym sprzecie w www.esc.pl na wstepnie pojawil mi sie problem otoz

podlaczylem kompa dobrze wlaczam i ok tyle tylko ze monitor jakby nie zalapal bo pali sie na nim pomaranczowa lampka...odkrecilem boczna obudowe wiatraki wszystkie sie kreca itp, wyciaglem ramy z plyty glownej i odpalilem a komp normalnie chodzil nawet nie pikal ze ramow nie ma ocb z tym?

przywiezli kompa z zepsuta plyty glowna?

prosze o pomoc

EDIT: ok szybki kontakt z esc i dzialanie spowodowaly ze jutro bedzie u mnie kurier a do tygodnia mam miec sprzet spowrotem oby sprawny..EOT.

Edytowane przez sonic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz sama płyte z zamontowanym tylko i wyłącznie prockiem... Jak bedzie tak samo to 90% padnięta płyta. 5% dla procka i 5 dla zasiłki ( swoja droga jaka to ? masz mozliwosc przetestowania jej na innym zestawie ? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj cpu:

AMD Phenom II X4 940 Quad-Core /3.0GHz, 2MB L2, 6MB L3, 125W, BOX, AM2+/

Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum

AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/

OCZ 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Reaper

Samsung 500GB 5400rpm 16MB cache SATA-II F2EG

Gainward Radeon HD4850 Goes Like Hell 512MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out

Samsung SH-S223F SATA (black)

Cooler Master Elite 331 (Black)

Corsair 450W [CMPSU-450VXEU]

swoja droga wole to odeslac nawet jesli jest tam zrypana plyta czy cos odsylka do nich jest musowa

mam nadzieje ze chlopaki wezma sie w garsc bo to juz nie pierwszy przypadek tego typu...

ps nie mam mozliwosci sprawdzic w innym zestawie niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciągnij części na biurko, połóż płyte na pudełku i po kolei podłącz zasilacz, ram (spróbuj jedną kostkę i inne sloty na pamięć) i kartę graficzną, a potem odpal przez zwarcie drucików do któych podłączasz przycisk od obudowy. Spróbuj zresetować bios zworką. Ja obstawiam niekompatybilność ramu z płytą, albo walniętą płytę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi