sonic Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Witam Otoz na swiezo zakupionym sprzecie w www.esc.pl na wstepnie pojawil mi sie problem otoz podlaczylem kompa dobrze wlaczam i ok tyle tylko ze monitor jakby nie zalapal bo pali sie na nim pomaranczowa lampka...odkrecilem boczna obudowe wiatraki wszystkie sie kreca itp, wyciaglem ramy z plyty glownej i odpalilem a komp normalnie chodzil nawet nie pikal ze ramow nie ma ocb z tym? przywiezli kompa z zepsuta plyty glowna? prosze o pomoc EDIT: ok szybki kontakt z esc i dzialanie spowodowaly ze jutro bedzie u mnie kurier a do tygodnia mam miec sprzet spowrotem oby sprawny..EOT. Edytowane 20 Maja 2009 przez sonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Sprawdz sama płyte z zamontowanym tylko i wyłącznie prockiem... Jak bedzie tak samo to 90% padnięta płyta. 5% dla procka i 5 dla zasiłki ( swoja droga jaka to ? masz mozliwosc przetestowania jej na innym zestawie ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonic Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 moj cpu: AMD Phenom II X4 940 Quad-Core /3.0GHz, 2MB L2, 6MB L3, 125W, BOX, AM2+/ Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/ OCZ 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Reaper Samsung 500GB 5400rpm 16MB cache SATA-II F2EG Gainward Radeon HD4850 Goes Like Hell 512MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out Samsung SH-S223F SATA (black) Cooler Master Elite 331 (Black) Corsair 450W [CMPSU-450VXEU] swoja droga wole to odeslac nawet jesli jest tam zrypana plyta czy cos odsylka do nich jest musowa mam nadzieje ze chlopaki wezma sie w garsc bo to juz nie pierwszy przypadek tego typu... ps nie mam mozliwosci sprawdzic w innym zestawie niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Wyciągnij części na biurko, połóż płyte na pudełku i po kolei podłącz zasilacz, ram (spróbuj jedną kostkę i inne sloty na pamięć) i kartę graficzną, a potem odpal przez zwarcie drucików do któych podłączasz przycisk od obudowy. Spróbuj zresetować bios zworką. Ja obstawiam niekompatybilność ramu z płytą, albo walniętą płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...