Skocz do zawartości
dukatkg

Nietypowy Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam następujący problem:

Próbując odpalić pewien program kliknąłem prawym na jego ikonkę i wybrałem "otwórz za pomocą" ---> firefox. Niestety nie zauważyłem, że na dole była zaznaczona opcja "Zawsze używaj wybranego programu..."

I w ten sposób wszystkie moje pliki (oprócz folderów, .jpg i filmów) na np pulpicie mają ikonkę firefoxa. Próbując otworzyć jakikolwiek program odpala mi się on w firefoxie jako coś do ścągnięcia. I tak w kółko.

Jak wrócić do poprzednich ustawień ? Nie mogę niczego odpalić !

Mam Vistę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na moje oko to ja bym się najpierw rozejrzał, co żeś za plik spartolił. Jak zakładam, ponowne kliknięcie w "Otwórz za pomocą...", wybranie właściwego programu, zaznaczenie opcji "Używaj zawsze tego programu" nie wchodzi w grę? Za otwieranie skrótów (gdybyś spartolił pliki *.lnk) to chyba odpowiada explorer.exe w katalogu systemowym, tak przy okazji. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj poszukać na google coś w rodzaju "link fix vista","fix broken link vista".. tak na szybko spróbuj tu Link fix

Jakiś miesiąc temu pomagałem koleżance w podobnym problemie.. taki (podobny) fix pomógł..

Edytowane przez D.rek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi