dukatkg Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Witam Mam następujący problem: Próbując odpalić pewien program kliknąłem prawym na jego ikonkę i wybrałem "otwórz za pomocą" ---> firefox. Niestety nie zauważyłem, że na dole była zaznaczona opcja "Zawsze używaj wybranego programu..." I w ten sposób wszystkie moje pliki (oprócz folderów, .jpg i filmów) na np pulpicie mają ikonkę firefoxa. Próbując otworzyć jakikolwiek program odpala mi się on w firefoxie jako coś do ścągnięcia. I tak w kółko. Jak wrócić do poprzednich ustawień ? Nie mogę niczego odpalić ! Mam Vistę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galvatron_PCL Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Na początek wywal FF włącznie z wyczyszczeniem po nim rejestru, np. CCleaner'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yghern Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 No na moje oko to ja bym się najpierw rozejrzał, co żeś za plik spartolił. Jak zakładam, ponowne kliknięcie w "Otwórz za pomocą...", wybranie właściwego programu, zaznaczenie opcji "Używaj zawsze tego programu" nie wchodzi w grę? Za otwieranie skrótów (gdybyś spartolił pliki *.lnk) to chyba odpowiada explorer.exe w katalogu systemowym, tak przy okazji. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) Spróbuj poszukać na google coś w rodzaju "link fix vista","fix broken link vista".. tak na szybko spróbuj tu Link fix Jakiś miesiąc temu pomagałem koleżance w podobnym problemie.. taki (podobny) fix pomógł.. Edytowane 21 Maja 2009 przez D.rek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...