Skocz do zawartości
duzii

Podkręcanie-podstawy , Jak Zaczać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Jakiś miesiąc temu zmieniłem komputer na ten w sygnaturce.Pomyślałem że warto by było podkręcić procesor( nie wiem czemu ale odczuwa np w crysisie jakiś brak mocy ; p i ogólnie średnio chodzi) Myślę że na początku warto by było ustawić bios na sztywno a nie tak jak teraz mam wszystko na AUTO.Ogólnie z podkręcaniem to ja słabo obeznany jestem, macie jakieś poradniki warte przeczytania na temat podkręcania ogólnego i podzespołów pojedynczych ? Ogólnie to jak podkręcić by nie zepsuć :P

Z góry dzięki za wszelkie porady!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z takim kompem "...ogólnie średnio chodzi..."? dziwne. na moje oko wszystko powinno smigac na full detalach [no chyba ze grasz w jakies ekstremalnych rozdzialkach typu 2500x1600]

Edytowane przez mobot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra teraz jestem pewien że coś jest nie tak ... W crysisie na minimalnych detalach z wyłączonym antylisingiem mam 20-30 fpsow chyba że skieruje kamere w ziemie to mam 100 fpsow -_-' na max detalach mam praktycznie tyle samo fpsow ! Zrobie tak jak andrew mi polecił i ściagne starsze stery ; p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam znowu problem tym razem trochę dziwny ... wczoraj wieczorem bawiłem się ze sterownikami zainstalowałem inne i poszedłem spać . Wstaję z rana patrzę a komputer nie widzi mojej karty , zamiast tego piszę w menadżerze urządzeń"standard Vga graphic adapter" Sama karta jest widziana w everscie i teraz w idlu ma 70 stopni i 2000 rpm; p tyle to wczesniej w stresie miała .Gpu-z pokazuje coś takiego

Co proponujecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem rozwiązany :)) Tak jak pisał andrew777 , instalacja windows xp rozwiązało wszelkie problemy ;]Jest sporo lepiej;] 3dmark06=17k pkt, Crysis max detale 1280x1024 40-60 fpsów:)) To teraz spokojnie mogę wrócić do kręcenia :D

Edytowane przez duzii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi