duzii Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Witam!Jakiś miesiąc temu zmieniłem komputer na ten w sygnaturce.Pomyślałem że warto by było podkręcić procesor( nie wiem czemu ale odczuwa np w crysisie jakiś brak mocy ; p i ogólnie średnio chodzi) Myślę że na początku warto by było ustawić bios na sztywno a nie tak jak teraz mam wszystko na AUTO.Ogólnie z podkręcaniem to ja słabo obeznany jestem, macie jakieś poradniki warte przeczytania na temat podkręcania ogólnego i podzespołów pojedynczych ? Ogólnie to jak podkręcić by nie zepsuć :P Z góry dzięki za wszelkie porady! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Napisz do mnie na gg to ci pomogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) z takim kompem "...ogólnie średnio chodzi..."? dziwne. na moje oko wszystko powinno smigac na full detalach [no chyba ze grasz w jakies ekstremalnych rozdzialkach typu 2500x1600] Edytowane 22 Maja 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Dobra teraz jestem pewien że coś jest nie tak ... W crysisie na minimalnych detalach z wyłączonym antylisingiem mam 20-30 fpsow chyba że skieruje kamere w ziemie to mam 100 fpsow -_-' na max detalach mam praktycznie tyle samo fpsow ! Zrobie tak jak andrew mi polecił i ściagne starsze stery ; p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Spróbuj podgonić procka na ponad 3ghz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Procek mam już na 3,5 i nadal to samo :) Idę instalować sterowniki starsze ( 9,4 ) Jak nic to nie da to nie mam pojęcia o co chodzi ; p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Mam znowu problem tym razem trochę dziwny ... wczoraj wieczorem bawiłem się ze sterownikami zainstalowałem inne i poszedłem spać . Wstaję z rana patrzę a komputer nie widzi mojej karty , zamiast tego piszę w menadżerze urządzeń"standard Vga graphic adapter" Sama karta jest widziana w everscie i teraz w idlu ma 70 stopni i 2000 rpm; p tyle to wczesniej w stresie miała .Gpu-z pokazuje coś takiego Co proponujecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 (edytowane) Problem rozwiązany :)) Tak jak pisał andrew777 , instalacja windows xp rozwiązało wszelkie problemy ;]Jest sporo lepiej;] 3dmark06=17k pkt, Crysis max detale 1280x1024 40-60 fpsów:)) To teraz spokojnie mogę wrócić do kręcenia :D Edytowane 24 Maja 2009 przez duzii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...