oliveyra Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 (edytowane) Witam wszystkich. W normalnych okolicznościach posiłkuję się gotowymi zestawami i przeglądem tematów w tym dziale. Jednak teraz mam klina. Komputer musi mieć mniej niż 40 cm na wysokość z normalnym umiejscowieniem zasilacza. Więc do rzeczy. Ze starego zostaje: 2x2giga Goodram 800 MHz DWDrw LG Corsarz VX 450W (kupiony kilka tygodni temu z powodu awari poprzedniego z myślą o nowym blaszaku) prezent urodzinowy w postaci HD4890 Sponsorowane: Zdecydowanie Phenom II i w zależności od dofinansowania będzie to x3 710 lub x4 940, boxowo na starcie. Pytanie do Was. Jakie mobo w formacie micro która pociągnie taki zestaw i jaką budę. Do wydania łącznie 600zeta. Edit: Takie wyzwanie i zero zainteresowania. Nocka w pracy więc trochę polukałem i takie oto wyniki. AsusM3A78-VM około 300zł z wysyłką CM Elite 341 około 130zł z wysyłką foto środka Może mi ktoś podać gabaryty tego radeona. I martwi mnie jeszcze jeden aspekt wylukany na stronie saphire. – Zasilacz o mocy co najmniej 500 W z dwoma 6-pinowymi wtyczkami PCI Express o obciążalności 75 W (600 W i cztery 6-pinowe wtyczki dla dwóch kart graficznych pracujących w trybie ATI CrossFireX™). Czyli zasiłka do wymiany? Edytowane 24 Maja 2009 przez oliveyra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Zasilacz poradzi sobie bez problemu. Kup ASRock A790GMH/128M i x3 710@ x4 z bachcomp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 W przypadku zasilacza może kupić coś z 2x 6 pin. Na stary jet kupiec + to co zostaje wychodzi ponad 300 złotych. Można zaszaleć. Tak sobie pomyślałem mała buda, mało miejsca to może odpinane kabelki i OCZ lub mocniejsza 600. Mają świetną wydajność. Do poczytania. Ten 710 x4 kosztuje 600 zeta więc może jednak lepiej 940 (140 zł więcej)? Tutaj jednak nie mam wpływu na zakup więc szkoda czasu na dyskusję. Pytanie postawiłem z ciekawości. Płytka fajna. Jak to audio się sprawuje? Dużo lepsza od asusa? Pomijając nowszy czipset i grafikę która pewnie nie będzie używana. Warta dołożenia różnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 (edytowane) x3@x4 to x4 9x5 z zablokowanym sprawnym rdzeniem, wiec nie przepłacaj. Z kartą masz przejściówkę zasilania z molex. Edytowane 24 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...