Waldes93 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Nie wiem co sie dzieje,kupilem zestaw komputerowy wlasnie z ta karta,zainstalowalem stery do karty jak i do plyty glownej: Płyta Głowna: GIGABYTE G31M-ES2L,2GB RAM,PROCEK DUAL CORE E5200,KARTA GEFORCE 9500,Mam okropny problem z nia,poprostu gram sobie w roznego rodzaju gry,miedzy innymi GTA IV i mniej wymagajace i po godzinie grania zacina mi sie obraz i przeskakuja roznokolorowe plamki,czerwone ,zielone,niebieskie ,podobnie jak sprey na paincie to wyglada,chowa i ukrywa sie i tak co chwile i tak mróga obraz.Wiecie moze jaka moze byc tego przyczyna? prosze o odpowiedz Dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 (edytowane) Sprzet z supermarketu? Jak tak to juz samo w sobie jest to problemem ;) Moze byc to wina przegrzewania sie grafiki. Sprawdz temperatury na GPU podczas gry (w GPU-Z jest mozliwosc). Niestety moga przegrzewac sie tez pamieci grafiki ale to juz trzeba "paluchem" obadac Jesli to komputer z supermarketu to winny moze byc tez zasilacz. Najlepiej podaj marke i model zasilacza.' Jesli nic z powyzszych to mozesz miec poprostu walnieta grafike Edytowane 24 Maja 2009 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldes93 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Sprzęt nie jest z supermarketu,kupowany jest w sklepie RESEt, zasilacz 450W ATX ,Temperatura karty wynosi 59 stopnii ,procka 31,czasem karta osiaga 70 stopni. Tu macie linka,komp byl kupowany przez allegro i odbior osobisty byl : http://allegro.pl/item602316600_reset_e520...50w_bonusy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 To nie jest zasilacz tylko coś co go udaje. Ile dni temu kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldes93 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Z miesiąc temu,juz bylem raz w sklepie,to chlop mi wcisnol kita ze nie zainstalowalem dobrze sterow do plyty glownej,a byly zainstalowane dobrze.Juz nie wiem co robic,powiedzial mi tez ze jakby problem dalej tkwil to zebym przyjechal z sama karta a nei tachczyl calego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Zanieś kompa do nich i powiedz, że sprzęt działa niepoprawnie i oddajesz na reklamacje. I powiedz żeby naprawili albo oddawali kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldes93 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Dobra,pierw sproboje sama karte niech mi zamieni,a jak nei zadziala to neich oddaja kase albo new kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Za tą cenę można lepszego kompa złożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldes93 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 No zapewne tak,ale ja chcialem juz gotowego kupic,hujowo zrobilem ze wziolem karte 9500 szyna 128 bit ddr2 przezytek. 9800 w ciach! lepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 128 bit nie oznacza, ze karta jest słaba. Przykład to hd4770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldes93 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 no tak,a sam co sądzisz o karcie mojej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Wiem, że jesteś zdenerwowany ( też bym był ), ale nie musisz przeklinać, to do niczego nie prowadzi. :) Co ja bym zrobił: - Jeśli by dalej wcisakli kity, że wszystko działa, i że to ja ( albo Ty ) stwarzasz problemy, to srałbym ( za przeproszeniem ) na tą ich gwarancje. Wymienił bym zasilacz na jakiegoś Fotrona/deltę ( jeśli chcemy to zrobić najniższymi kosztami ) i zbierał kasę na kartę graficzną z prawdziwego zdarzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 (edytowane) 9500 jest słaba i nieopłacalna. 9600gso można kupić za 220zł, a jest o wiele lepsza. Edytowane 24 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldes93 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Dobra chłopaki,dzieki za pomoc,jutro sie przejade do nich z tym kompem,zobaczymy co mi powiedza,pewnie bedzie musial czekac z miesiac zanim cos z tym zrobia durnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Na początek sprawdź kompa na markowym zasilaczu , potem temperatury ( szczególnie od karty graficznej ) . A co do 9500GT to jest to mniej więcej odpowiednik 8600GT . Od biedy może być , ale szukał bym czegoś innego jak masz kasę ( 9600GSO 192bit lub 9600GT / HD4670 minimum ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldes93 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Kasa dopiero bedzie w wakacje,jak pojde do roboty,to walne sobie radka 4850 hd albo nie wiem geforca 9800 256 ddr3 1024. CO sadzicie o tych kartach na chwile obecna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Nie warto teraz o tym myśleć, bo dużo może się zmienić. Napisz jak będziesz coś kupował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldes93 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Spoczko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Tylko zanim "walniesz" sobie jakąś kartę graficzną, pamiętaj abyś kupił prawdziwy zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 spoko spoko bez przesady odpal orthosa i obciaz kompa - jak zasilacz ma nie wydolic to sie wysypie odpal tez cos do obciazania grafiki i zobacz czy tez dostaniesz artefaktow - jak dla mnie grafika nie wydala a ten sprzet tez nie jest tak pradozerny zeby slaba 450 nie dala rady na modecomie feel 400 smiga mi podobny sprzet tylko z gf9600gt i podkrecony do 3ghz...bez stresu od 3/4 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Może nie wytrzymać i zabrać coś z sobą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...