Skocz do zawartości
mancyk

Xilence (coo-xpcpu.p4.pro) Socket 478 - 23dba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak w temacie, czy ten wentyl lepiej schłodzi mi tego proca??

Obecnie na boxie mam na dzień dobry 60st i ból głowy bo BOX chodzi jak suszarka.

Myśle o tym chłodzeniu - chcem wydać jak najmniej kasy - a może jakieś inne zaproponujecie w podobnej cenie?? A może wystarczy wymienić wiatraczek a zostawić radiator - można tak wogle?? A może samą paste wymienić??

Poprosze o poradę

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

jak w temacie, czy ten wentyl lepiej schłodzi mi tego proca??

Obecnie na boxie mam na dzień dobry 60st i ból głowy bo BOX chodzi jak suszarka.

Myśle o tym chłodzeniu - chcem wydać jak najmniej kasy - a może jakieś inne zaproponujecie w podobnej cenie?? A może wystarczy wymienić wiatraczek a zostawić radiator - można tak wogle?? A może samą paste wymienić??

Poprosze o poradę

Pozdrawiam

Posiadam P4 Northwood sam kilka miesięcy temu zakupiłem

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Arctic Cooling Super Silent Ultra TC"
i jestem z niego zadowolony jest cichy i wydajny temperatura jest praktycznie taka sama o 3*C niższa w maksymalnym stresie.

PS. Temperatura twojego presscota jest normalna te procesory są jak grzałki ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzałka oweszem, ale do schłodzenia ;p

Ja mam na wierzyczce od TT Beetle i wentylu 80mm + ustawione przeskakiwanie cykli procesora (coś jak SpeedStep do 1.5GHz). Efekt - 45stopni w idle i 69 w stresie. Cicho i względnie chłodno <:

Edytowane przez avalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc zakupiłem to chłodzenie i jestem b. mocno rozczarowany.

Spadek temperatury minimalny, a głośność na takim samym poziomie jak box albo jeszcze głosniej.

Co dziwne jak go zestresuje ORTHOSem to temp dochodzi po 5 min max do 63st i dalej nawet przez godzine o stopień nie wzrośnie.

Temperature sprawdzam w Everest.

O co chodzi??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

odświerzam temat ponieważ wentylator (model z tematu) na procku padł i muszę założyć coś nowego.

Co proponujecie ?? Kompletnie sie nie znam a muszę dzisiaj coś zakupić.

Znalazłem takie chłodziwa:

[ Link ]

[ Link ]

[ Link ]

Co o nich myślicie??

Najtaniej by było sam wentylator wymienić więc ta opcja najbardziej mi pasuje ale może macie jakiś lepszy pomysł żeby było cicho.

Edytowane przez mancyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi