Skocz do zawartości
Pietia(lania)

Proftpd Nie Reaguje

Rekomendowane odpowiedzi

panowie ja juz nie mam sily z tym serwerem :/

sprawa wyglada tak :

sterwer proFTPd

mozna sie polaczyc ale tylko raz , na jakis czas

pozniej jakgdyby lapal zwisa ...

albo laczy sie bardzo dlugo ( tak jakby deamon nie odpowiadal )

komendy MKD trwaja dlugo

ogolnie jakby cos sie blokowalo :/

pytanie tylko co ?

tak wyglada konfig :

# ProFTPD PLIK KONFIGURACJI# Id: proftpd.conf,v 1.1 2004/02/26 17:54:30 thias Exp#USTAWIENIA PODSTAWOWEServerName "ProgFTP"ServerIdent offServerType standaloneDefaultServer onAccessGrantMsg "Uzytkownik %u zostal zalogowany."DefaultRoot /media/truecrypt1/FTPRequirevaluateidShell			   off #MODEL UWIERZYTELNIANIAAuthPAMConfig proftpdAuthOrder mod_auth_pam.c* mod_auth_unix.c #OGRANICZENIAIdentLookups offUseReverseDNS offMaxInstances 10TimeoutIdle 240TimeoutNoTransfer 240RootLogin offMaxLoginAttempts 10MaxClientsPerHost 15AllowForeignAddress offUseSendfile no#USTAWIENIA USLUGIPort 21User pietiaUmask 022ListOptions "-A"ScoreboardFile /var/run/proftpd.score#WZNAWIANIEAllowRetrieveRestart onAllowStoreRestart onAllowOverwrite on#LOGOWANIELogFormat default "%a %l %u %t \"%r\" %s %b"LogFormat auth "%v [%P] %h %t \"%r\" %s"ExtendedLog /var/log/proftpd/access.log WRITE,READ defaultExtendedLog /var/log/proftpd/auth.log AUTH auth#OGRANICZENIA GLOBALNE - LOGOWANIA DO SERWERA<Global><Limit LOGIN>AllowUser progwardia2009DenyAll</Limit></Global>#UPRAWNIENIA - KATALOG "/media/truecrypt1/FTP"<Directory /media/truecrypt1/FTP><Limit DIRS STOR STUP DELE RMD RETR>AllowUser jakisuser</Limit></Directory>
a to jest glowny blad jaki mam w logach :

May 24 20:26:38 ubuntu proftpd[4348]: ubuntu.train.pl (::ffff:195.82.164.90[::ffff:195.82.164.90]) - USER : Login successful. May 24 20:26:38 ubuntu proftpd[4348]: ubuntu.train.pl (::ffff:195.82.164.90[::ffff:195.82.164.90]) - Preparing to chroot to directory '/media/truecrypt1/FTP'

zeby nie bylo ze komp jest zajety caly czas odpowiada normalnie ( fizycznie w konsoli mozna klikac ETC ) tylko to FTP nie daje rady

Edytowane przez Pietia(lania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

A sprawdzałeś czy to czasem nie wina True Crypta? - spróbuj postawić serwer na normalnej ścieżce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doszedlem co to moze byc

winowajca okazal sie nie truecrypt/proFTPd

tylko Ja :]

a raczej moja skleroza i lenistwo

wlozylem do tego serwera karte sieciowa ktorej mac juz byl uzyty , w ruterze Wi-Fi przez co ftp/ssh i inne ciach!ly swirowaly :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi