Pietia(lania) Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 (edytowane) panowie ja juz nie mam sily z tym serwerem :/ sprawa wyglada tak : sterwer proFTPd mozna sie polaczyc ale tylko raz , na jakis czas pozniej jakgdyby lapal zwisa ... albo laczy sie bardzo dlugo ( tak jakby deamon nie odpowiadal ) komendy MKD trwaja dlugo ogolnie jakby cos sie blokowalo :/ pytanie tylko co ? tak wyglada konfig : # ProFTPD PLIK KONFIGURACJI# Id: proftpd.conf,v 1.1 2004/02/26 17:54:30 thias Exp#USTAWIENIA PODSTAWOWEServerName "ProgFTP"ServerIdent offServerType standaloneDefaultServer onAccessGrantMsg "Uzytkownik %u zostal zalogowany."DefaultRoot /media/truecrypt1/FTPRequirevaluateidShell off #MODEL UWIERZYTELNIANIAAuthPAMConfig proftpdAuthOrder mod_auth_pam.c* mod_auth_unix.c #OGRANICZENIAIdentLookups offUseReverseDNS offMaxInstances 10TimeoutIdle 240TimeoutNoTransfer 240RootLogin offMaxLoginAttempts 10MaxClientsPerHost 15AllowForeignAddress offUseSendfile no#USTAWIENIA USLUGIPort 21User pietiaUmask 022ListOptions "-A"ScoreboardFile /var/run/proftpd.score#WZNAWIANIEAllowRetrieveRestart onAllowStoreRestart onAllowOverwrite on#LOGOWANIELogFormat default "%a %l %u %t \"%r\" %s %b"LogFormat auth "%v [%P] %h %t \"%r\" %s"ExtendedLog /var/log/proftpd/access.log WRITE,READ defaultExtendedLog /var/log/proftpd/auth.log AUTH auth#OGRANICZENIA GLOBALNE - LOGOWANIA DO SERWERA<Global><Limit LOGIN>AllowUser progwardia2009DenyAll</Limit></Global>#UPRAWNIENIA - KATALOG "/media/truecrypt1/FTP"<Directory /media/truecrypt1/FTP><Limit DIRS STOR STUP DELE RMD RETR>AllowUser jakisuser</Limit></Directory>a to jest glowny blad jaki mam w logach : May 24 20:26:38 ubuntu proftpd[4348]: ubuntu.train.pl (::ffff:195.82.164.90[::ffff:195.82.164.90]) - USER : Login successful. May 24 20:26:38 ubuntu proftpd[4348]: ubuntu.train.pl (::ffff:195.82.164.90[::ffff:195.82.164.90]) - Preparing to chroot to directory '/media/truecrypt1/FTP' zeby nie bylo ze komp jest zajety caly czas odpowiada normalnie ( fizycznie w konsoli mozna klikac ETC ) tylko to FTP nie daje rady Edytowane 20 Lipca 2009 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 A sprawdzałeś czy to czasem nie wina True Crypta? - spróbuj postawić serwer na normalnej ścieżce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 doszedlem co to moze byc winowajca okazal sie nie truecrypt/proFTPd tylko Ja :] a raczej moja skleroza i lenistwo wlozylem do tego serwera karte sieciowa ktorej mac juz byl uzyty , w ruterze Wi-Fi przez co ftp/ssh i inne ciach!ly swirowaly :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...