Skocz do zawartości
Gość Pussik

Do Grafików: Wybór Tabletu

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić tablet, w sumie to jako mój pierwszy. W oko wpadło 6 pozycji:

Najlepiej aby się wypowiadały osoby z doświadczeniem w użytkowaniu.

post-103554-1243409242_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy Wacom na jakiego Cię stać, pracuję na intuosie3 A4 na codzień w domu i pracy (mamy tu jeszcze intuosy 4ki, ale 3'ka chyba to jest to ;) ), wcześniej volito2 w domu - na początek dobry, później był za mały (A6).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie stać mnie na najsłabszego Wacom`a i to A6.

A taki Genius to w recenzjach jest porównywany z Intuosem 3 i ma obszar roboczy A5 i A5+ (16:9).

Do tego jak widać w tabeli 2x więcej pixeli tu, 2x więcej tam. W sumie wychodzi, że od Bamboo ma 6,5x więcej punktów! (dots per inch * powierzchnia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj wybrac sie do jakiegos partnera Wacoma i pobawic sie tabletami o roznych wymiarach. Czasami mozna rowniez trafic na akcje promocyjna i wypozyczyc sprzet na 2 tygodnie, sprawdzajac jednoczesnie czy praca na tablecie nam na pewno odpowiada. Ja przerabialem juz Intuosa A4 oraz Cintiqua 12WX i niestety, mimo ich genialnej jakosci oraz swiadmosci, ze mogloby to znaczaco wplynac na efektywnosc pracy nie zdolalem sie przekonac na pozostawienia myszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A taki Genius to w recenzjach jest porównywany z Intuosem 3

wierz mi ze nie ma takiego drugiego tabletu ;) Pracuje zawodowo malując na tablecie, praktycznie codziennie i feeling pracy z tym urzadzeniem to miód, wart każdej złotówki. Nie kupuje recenzji w stylu produkt X czy tam inny pentagram jest porównywalny z wacomem.

Przypomnę, że zaczynałem od wacoma A6, 512 poziomów nacisku (które w rzeczysistosci nieodczuwalnie maja się do 1024 Intuosa).

Zrobisz jak uważasz, nie wiem na dobrą sprawę do czego chcesz go uzywać.

Edytowane przez mayk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi