Skocz do zawartości
galver

Laptop Za 4000zł Dla Muzyka

Rekomendowane odpowiedzi

Co kupić w tej cenie. Przeznaczenie: tworzenie, edycja, nagrywanie, formatowanie, przetwarzanie, mixowanie, magazynowanie plików muzycznych od najmniejszych do ogromnych (GB). Laptop tylko dlatego, że jestem dejotem i lajvaktuje, jednak mobilność nie ma żadnego znaczenia, może być ciężki i brzydki;). Co polecacie?

aha i potrzebne wyjscie na monitor zewnetrzny, moga byc 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym myślał o Macku, ale z jednej strony 4k to wcale nie za dużo jak na Macka. Z drugiej strony większość znanych mi muzyków jedzie na Mac. Lans? Moda? Może faktycznie lepsze do muzyki? Nie wiem, nie znam się. Jedyne co wiem, to że za tą samą kasę mogli by kupić wydajniejszy PC.

Jak PC, to jak najwydajniejszy CPU raczej i sporawy dysk. Dźwięk... dźwiękówkę to i tak będziesz zewnętrzną miał.

Osobiście bym obstawiał: HP na C2D 8600 albo 9300 / 4GB ram / 500GB HDD (mają BLU-RAY) - okolice 4k PLN

Dell Studio 1555 na C2D 6400 / 4GB ram / 500GB HDD - trochę ponad 3k PLN

Asusa ani Tośki nie polecam, ponieważ mam do nich osobistą awersję. Ładny wygląd to nie wszystko ;)

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mac vs PC już tutaj rozważaliśmy dla mojego przypadku i ostatecznie wyszło że niewarto przepłacać za Mac'a, bo od kiedy wyszly jakiestam procesory to to jest praktycznie to samo itp itd..;) (chociaz moze ktos miec inne zdanie oczywiscie). Co powiecie na to: http://allegro.pl/item642365606_asus_m70vm...m_gt_wuxga.html ? Dobry stosunek jakość:cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do jakość, to wolę się nie wypowiadać i nie uprawiać czarnowidztwa. Mam alergię na tą markę i tyle.

Natomiast Niemcy w testach się nad nim onanizują ;)

Wyposażenie za tą cenę nie jest złe, ale to używka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi