Skocz do zawartości
Arczi1

Jaką Karte Graficzną Kupić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kompa o następujących parametrach :

Płyta główna Gigabayte GA-MA69G-S3H

Procek: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+ 2.10 GHz

Ram: 2GB

Zasilacz: 350W

Obecna grafika: Zintegrowany Radeon 1250

Mam do wydania okolo 500 zł.Chciałbym kupić sobie jakas dobra grafike i zasilacz do tego bo ten mój stary raczej sobie rady nie da.Jaka karte polecalibyście aby pasowala do mojej płyty głównej ??

I aby procek ją uciągnął ??

Proszę o rady i propozycje :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafikę bym brał 8800GT używkę z Allegro. Chociaż 9600 GSO do tego procka w zupełności by starczył. Ew. spróbuj go troszkę podkręcić.

A zasilacz może być taki

http://www.allegro.pl/item640395739_amacro...wawa_sklep.html

P.S Andrew ty nie masz nic innego do roboty tylko nabijac codziennie po 50-70 postow w "Co kupić" ? ? ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W co grasz?

Jaki konkretnie zasilacz masz? Nazwa, marka.

ATX POWER SUPPLY DC Output 350 W

Obecnie gram głownie w jakies sportowe gry Fifa PES 9 , NBA ewentualnie jakis NFS albo Colin Mcrae

Jednak po modernizacji chciałbym tez pograc w jakies lepsze strzelnanki albo przygodówki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Coś lepszego niż 8800GT nie ma sensu przy tym procku, bo i tak ten Athlon na 2.1 ghz będzie go ograniczał, a co dopiero radka 4830. Spróbuj go wykręcić do tych 2.7 ghz jeśli się uda. Ale jak chcesz komfortowo pograć to lepiej odkładał dalej pieniążki na cała platformę. To co masz można sprzedać i te 200-300 PLN zawsze będziesz do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dzięki za radę :) Jakby wam sie cos jeszcze nasunęło to piszcie :)

Pozdrawiam

Tak sobie myślę i mam zamiar wybrać pomiędzy Radoenem 4670 i GeForce 9600 GT plus oczywiście zasilacz.

Co jest lepsze i sie bardizej opłaca (wydajnosć do ceny) Zeby procek nie ograniczał karty :)

Po waszych propozycjach takie dwie mi sie nasunęły jak jeszcze poprzeglądałem Allgero itd

Pomóżcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi