fotobronx Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Witam. Jakis tydzien temu kupilem ww router aby podzielic dialnet. Udalo mi sie to bez wiekszych problemow z jednym wyjatkiem...zaczely sie dosc dziwne problemy z GG. Uzywam mirandy z plugiem do GG i objaw jest nastepujacy. Co jakis losowy czas wywala mnie z gadu po czym laczy ponownie i jest ok.Za jakis czas dzieje sie to samo i jest to bardzo irytujace.Co ciekawe czasami jak sie jakos dobrze polaczy to chodzi i chodzi bez wiekszych problemow. Np teraz lata mi juz od 30 min...a wczoraj co 2 min mialem padake. Wczoraj dla testu zainstalowalem aqq(gg jako transport jabbera) i chodzil super,zero problemow nie wywalalo nic. Tylko to AQQ wydaje mi sie jakies lewe i nie chce mi sie zabardzo na nim siedziec ,wole mirke :P I teraz pytanie co robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) A sprawdzałeś czy bez dira chodzi ci okej ?? Przy okazji tematu o dir-300, też zapytam 1. Czy 2 ikonka od gotowości ma ciągle mrugać, czy palić się ciągle ?? 2. Czy 4 ikonka od wifi ma ciągle mrugać, czy palić się ciągle ?? 3. Od czego jest ten boczny przycisk na obudowie ?? Edytowane 31 Maja 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) Pewnie kwestia jakichś portów ;) z konnektem jest to samo Edytowane 5 Czerwca 2009 przez Cro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Napewno nie portów, gg nie potrzebuje jakichkolwiek portów do łączenia z serwerem. Porty przydają się jeśli jesteś za natem (w tym przypadku routerem) i chcesz przesyłać pliki po gg. Wówczas porty muszą być ustawione. Według mnie coś nie halo z firewallem D-linka. Spróbuj zrobić update firmware. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Wydaje mi się, że jednak wykorzystuje ;) http://peb.pl/gadu-gadu/271200-porty-gg.html http://www.frazpc.pl/b/13985 http://ekipa.tlen.pl/forum/index.php?showtopic=6648 To spróbuj włączyć DMZ na routerze ;] Kiedy miałem konnekta, odblokowanie samych portów nie pomagało, włączenie dmz załatwiało sprawę, ale oczywiście wiązało ze sobą wszystkie konsekwencje dmz. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Cro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Klient gg nie nasłuciach!e podczas połączenia z serwerem na porcie 8074 (czyli takim jaki wyświetla się gdy wydamy komendę netstat). Według mnie D-link blokuje pulę adresów IP i to jest problemem. Przekierowanie takiego portu nic nie da. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 To jest pierwszy taki problem z direm a trochę czytałem o nim zanim go kupiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotobronx Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) no to co robic? ?? :D co robic :P porty juz forwardowalem...nic to nie daje. ostatnio polaczylo sie normalnie chodzilo 50 min powywalalo mnie z 4 razy po czym bylo znowu ok :P robilem test z kumplem bylismy polaczeni na tym samym serw....jego nie wywalalo :P p.s sprawdzilem innego DIR'a jest to samo... Edytowane 1 Czerwca 2009 przez fotobronx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zobacz czy jest jakaś aktualizacja firmware dla tego D-linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotobronx Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 mam najnowszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 DMZ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Wgraj DD-WRT i problemy znikną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...