Skocz do zawartości
karolass

Wysokie Napiecia.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Przegrzewa mi sie HDD, GPU, z powodu wysokich napiec. Wymienilem zasilacz na IBOX 500 bo myslalem ze to wina zasilacza. Nic sie nie zmienilo, napiecia nadal wysokie. Postanowilem oddac plytke[na gwarancji], otrzymalem ja 2 tygodnie pozniej z wiadomoscia ze wszystko ok, ze to nie jej wina. I teraz juz czuje sie bez radny bo nie wiem co mam robic. Zmienilem na zintegrowana karte graficzna, gdyz na moim GF przy ekranie logowania komputer sie restartowal, ale napiecia identyczne. :/

Prosze o pomoc. :)

Ponizej napiecia, temp i specyfikacja mojego komputerka.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz na czymś markowym.

Norm, ze ten proc się tak grzeje.

Daj jakiś nawiew na hdd.

dobra, ale zobacz sobie na napiecia nie sa w normie !

na jaki zasilacz wymienic?

a glownie chodzi o to ze GPU sie przegrzewa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra.

tylko przed chwila bylem u kumpla, pozyczylem od niego zasilacz. [on ma normalne napiecia], podlaczylem go u siebie.

i co ? nadal wysokie napiecia. identyczne jak na moim zasilaczu. czyli wedlug mnie wina nie lezy w zasilaczu tylko w czyms innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak trudno zrozumieć, że napięć nie mierzy się programami?

Błąd pomiarowy w takim przypadku jest często OGROMNY i program może pokazywać bzdury, a napięcia są w normie. Lub odwrotnie - napięcia kuleją, a program pokazuje że jest OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy masz jakoś sensownie zorganizowane chłodzenie w obudowie? Wentylatory, czystość, poukładane i pospinane przewody. Grafika chłodzona pasywnie?

Najlepiej daj jakieś fotki wnętrza komputera.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra. podlaczylem drugi wiatraczek pod GPU i nadal to samo. wlaczam kompa, ekran logowania i zwiecha.

karte graf. dodatkowo posmarowalem pasta. wiec ... mowie wam ze to napiecia a wy caly czas o chlodzeniu.

prosze o jakies sugestie w stosunku do napiec. bo komp jest caly czas otwarty wiec chlodzenie okej.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...