Marcin_gps Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Seasonic M12II-430, zakupiony rok temu zaczął hałasować. I nie jest to jednostajny szum, a pulsacyjne "burczenie", jakby co kilka sekund przelatywał szerszeń ;D Można coś zrobić z tym fantem? Czy to przypadłość nowej serii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Wydaje mi się, że wyrobiło ci się łożysko... jak masz szanse, to odpal sam zasilacz bez kompa. I jak zatrze tak buczeć to zatrzymaj fizycznie wentylator. Jesli przestanie to już wiesz co masz wymienić, jak jednak nie to gorsza sprawa bo to wtedy elektornika. Ogólnie pamiętaj, że takie sprawy to obejmuje serwis, a seasonic ma 3 lata. Wydaje mi się, że wyrobiło ci się łożysko... jak masz szanse, to odpal sam zasilacz bez kompa. I jak zatrze tak buczeć to zatrzymaj fizycznie wentylator. Jeśli przestanie to już wiesz co masz wymienić, jak jednak nie to gorsza sprawa bo to wtedy elektronika. Ogólnie pamiętaj, że takie sprawy to obejmuje serwis, a Seasonic ma 3 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Na pewno problem leży w wentylatorze. Nie spodziewałem się jednak, że w zasilaczu tej klasy wystąpi tak szybko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 To że zasilacz jest nawet "tej" klasy to na 99% nie oznacza że wentylator jest nawet przeciętny :) Ja w swoim od razu fan swap zrobiłem bo szło wykitować oczywiście w przeglądzie tego psu pisali że super cichy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Raczej nie tyle wyrobiło się to łożyska a zbrudziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...