Toomek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Witam wszystkich serdecznie. Mój problem dotyczy powyższej drukarki i przedstawia się następująco: Chodzi o tusz, a konkretniej o jego brak. Zainstalowane mam oryginalne tusze Canona, te które dostałem razem z drukarką. Nie używałem kolorowych w ogóle. Podczas drukowania jakiegoś dokumentu wyświetla mi się informacja o braku kolorowego tuszu... Otworzyłem więc drukarkę i rzeczywiście - zbiorniczki są prawie puste! To samo dotyczy czarnych kartridży - używałem ich rzadko a też są prawie puste! Jedyne co zaobserwowałem to notoryczne i długotrwałe czyszczenie (tak podejrzewam), które drukarka robi po włączeniu/po wydruku/po naciśnięciu guzika wyłączenia. Podejrzewam, że to właśnie "zżarło" mi cały tusz - raczej nie wyparował :) Stąd moje pytanie (głównie do użytkowników owego Canona lub pochodnych) - Czy to jest normalne, czy też mam walniętą drukarkę? Z pewnością nie jest to wina komputera/softu - na innym jest dokładnie to samo (chodzi mi o to czyszczenie) Pozdrawiam, Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CbooL Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 "czyszczenie" jest normalne... przez jaki czas nie uzywales drukarki??? moze tusze po prostu zaschly/wyschly... trzeba co jakis czas cos przedrukowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toomek Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 "czyszczenie" jest normalne... przez jaki czas nie uzywales drukarki??? moze tusze po prostu zaschly/wyschly... trzeba co jakis czas cos przedrukowac...Wiesz, nie używałem kolorowych dosyć sporo - z pół roku ale mimo wszystko one nie zaschły tylko musiały zostać użyte w procesie czyszczenia (fizycznie nie ma ich w zbiorniczku). Wcześniej miałem iP2000 i również rzadko korzystałem z koloru a nic takiego się nie działo. Problem byłby mniejszy gdyby dało się drukować bez włożonych kolorowych kartridży - niestety drukarka wywala wówczas błąd. Trochę przeraża mnie fakt, że co chwilę będę musiał kupować kolor tylko po to aby móc drukować B&W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...