ogr22 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Jestem zainteresowany zakupem zasilacza 420 W, tylko nie wiem ktorego wybrac. Oto one : - PSU ATX Topower Top-420P4W - 3fan i - HPC-420-302 DF ACTIVE PFC Jezeli mozecie po pomozcie. Z gory dzieki :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 bierz chiefteca, bedzie cichszy a prądowo podobnie wydajny. bez dwóch zdań chieftec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Walsnie chodzi mi o to zeby chodzil bardzo cicho. Tylko ze na tym ToPower jest regulator obrotow, co mnie bardzo kusi. Ale zdecydowanie wole praktycznie bezgłosny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 jak widzisz z mojego podpisu sam uzytkuje topowera, zreszta jakis czas temu zrobilem cos pod http://www.psuopis.republika.pl/ w moim topowerze wiatraki maja nominalne 3000 rpm .. a to już duży szum. kontroler obrotow przy moim obciazeniu (pamietaj ze mam 520) niewiele pomaga. na oko jakies 2800% rpm, podchodzi pod max przy duzym primie, wtedy bez roznicy auto/med/high bierz chiefteca. bedziesz mial cicho. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Hmm, jeszcze sie zastanowie, ale dziekuje bardzo za info :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 as your wish ale ja bym sie nie zastanawial :) nie oszukuje cie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 ok, no to biore tego CHIEFTEC'a :-) Mam nadzieje ze bede zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zamiecie sie zasiłkami i gedzie git ;p :D :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Własnie zamowilem sobie ten zasilacz Chiftec HPC-420-302 DF ACTIVE PFC Mam nadzieje ze nie bede tego zalowal bo jest to troche kasy jezeli chodzi o zasilacz :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 a gdzie zamówiłeś?? i za ile?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 jest Polska strona firy : http://www.chieftec.pl/ tam wszystko jest opisane. Zadzwonilem do nich, odebral bardzo mily koles i wszystko spokojnie wytlumaczyl, co i jak , za ile i na kiedy dojdzie. Szybko tez odpisuja na maila, wiec kontakt z firma jest ok :-) Zam zasilacz kosztuje tam 319 zł + 11,50 zł za koszty przesyłki = 330,5 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 To sie wykosztowales ale zakup sie oplaci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 No mam nadzieje. W przyszlym tygodniu mam zamiar montowac WC wiec mocny zasilacz sie przyda :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 No to czekaja cie nasptene koszta. Ale jak mawiaja nie ma to jak WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 W koncu przyszedł mi zasilacz Chiftec HPC-420-302 DF ACTIVE PFC. Nie mam słow, warto bylo :-) Faktycznie zero szumu wydaje i co mnie mile zaskoczylo, jest kabelek do plyty dzieki ktoremu jest monitoring obrotow wiatkakow :-) Bardzo POLECAM :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 spook ja też chyba wymienie na 420W (bo mam 360W z jednym fanem).A jak napięcia? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 e stary napiecia trzymaja sie zajebiscie :-) Jak to powiedzial kumpel "Daje dobry prad" :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Czy w tym chieftecu 360DF też jest taka koszulka na kable z wtyczki ATX? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Czytałem gdzies recenzję tgo Chifteca 420 - po prostu REWELACJA - cichy i napięcia trzyma sztywno (załączyli zdjęcie z ASUS PCProbe - wszystkie napięcia nawet przy mocnym obciążeniu miały wartośći odpowiednie a wykresy napięcie/czas były poziomą linią prostą. Można go tylko polecać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Tak tez jest taka ochronka na kabel ATX naprawde polecam :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danti Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Mam pytanie - Jakie macie odchyłki napięć np. 3.3V do ile spada , 5V . ASUS Probe coś mi ostatnio szfankuje i <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> mi się alarm Czy da się z tym coś zrobić a jak nie to czy mam zmienić zasilacz . Dzięki za odpowiedz !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Mam pytanie - Jakie macie odchyłki napięć np. 3.3V do ile spada , 5V . ASUS Probe coś mi ostatnio szfankuje i <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> mi się alarm Czy da się z tym coś zrobić a jak nie to czy mam zmienić zasilacz . Dzięki za odpowiedz !! u mnie trzyma idealnie napięcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danti Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 FumFel - a może wiesz od czego to zalezy że mam takie odchyłki - i co zmienić ? Twój wynik FSB 180 jest niezły , ja tyle daję ale wywala mi się grafa i może na to też coś poradzisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Nawet mój Q-TEC 450 trzyma napięcia: I to przy włączony SETI i sześciu wiatrakach w obudowie (cztery na 12V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 FumFel - a może wiesz od czego to zalezy że mam takie odchyłki - i co zmienić ? Twój wynik FSB 180 jest niezły , ja tyle daję ale wywala mi się grafa i może na to też coś poradzisz Zwykle jest tak ze napiecia skaczą jak juz zasilacz nie wyrabia lub poprostu jest do doopy :) .Jak niemożesz wycisnać 180fsb i jestes pewien że to jest przez grafe to zapodaj w biosie np.+0.3V na AGP i po krzyku :) A jak już chcesz zasiłke zmienić to kupuj chiefteca 360W Dual Fan :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 to juz chyba lepiej doplacic pare zlotych do Chiftecha 420 W , nie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Mam pytanie - Jakie macie odchyłki napięć np. 3.3V do ile spada , 5V . ASUS Probe coś mi ostatnio szfankuje i <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> mi się alarm Czy da się z tym coś zrobić a jak nie to czy mam zmienić zasilacz . Dzięki za odpowiedz !! Te 3,3V nie powinno spadać poniżej 3,14V a +5V poniżej 4,75V., Ale to mówi specyfikacja ATX. Bezpeczniej jest mieć większe wartości tych napięć.. P). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 to juz chyba lepiej doplacic pare zlotych do Chiftecha 420 W , nie ?? ofkors :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...