Skocz do zawartości
Pasterz

> Multimedialny Kontroler / Odtwarzacz / Centrum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Wiem, że trochę odbiegam od tematu forum, szukam jakiegoś dedykowanego urządzenia, nie wiem czy będzie to zwykły komputer z odpowiednim oprogramowaniem, czy urządzenie komputeropodobne, nie mam nawet zielonego pojęcia jak to się fachowo nazywa, gdzie tego szukać, dlatego też spróbuję tu, mam nadzieję, że ktoś przynajmniej wskaże mi drogę w którym kierunku się kierować, gdziezapytać. No, ale, czego szukam, poszukuję urządzenia, które za pomocą Wi-Fi / RJ-45 będę mógł z jednej strony podpiąć pod swój router do którego podłączone są za pomocą Wi-Fi / RJ-45 moje komputery / notebooki / miniSAN (sieciowy dysk), a z drugiej strony podepnę swój, narazie stary TV (EURO) i głośniki, oraz będę w stanie oglądać / słuchać: filmy, zdjęcia, muzykę, radio internetowe (wszystkie formaty, możliwość dogrania codecka) + możliwość podpięcia napisów do filmu w różnych formatach.

Co możecie mi polecić? Gdzie zapytać o to?

Pozdrawiam,

Szymon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukasz czegoś takiego Link

Inne wyjście to budowa komputera HTPC, można takie goś budować w oparciu o płytę itx np. takiej. Daje to możliwość zbudowania dość wydajnego i zgrabnego urządzenia.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi