PANTHER X Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Witam mam pewien problem - mam plyte DFI k6xv3 pod K6-2 i mam problem z ramami wlozone mam 3 kosci 32 , 128 i 256 ale wykrywa mi tylko 278 czy cos takiego :| - i niewiem zabardzo z czym to jest zwiazane wiem ze przy ramach jest cos takiego jak CL 2 CL 2.5 i CL 3 ja mam na tej 256 CL3 :| - co robic ? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 nie wiem jak tu jest ale czy czasem któras z nich nie jest 2 stronna nie wiem czy ta pByta obsBguje 2 stronne ramy wic sprawdz jaka masz kosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 1.Przypuszczalni masz kośc pamięć tę 256MB jednostronną a płyta widzi tylko połowę tego czyli 128 (większe nie potrafi obsłużyć), więc w sumie masz 288MB. Ale jest na to sposób musisz wymienić tę kośc na dwustronną wtedy wszystko powinno być OK (przynajmniej jest tak z płytami na BX więc tu jest chyba analogicznie). 2.A co to licz które podałeś to ustalają one częstotliwość (szybkość) odświeżania pamięci (i jeszcze kilka rzeczy), ale ogólnie im mniej tym lepiej (wydajniej) ale też możliwe że mniej stabilnie (zależy od ustawień i jakości pamięci) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 256 jest jednostronne a wykrywa jako 128 :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 I tu jest problem , jakby byla dwustronna to by ci wykrylo 256. Tak to juz jest z tymi starszymi plytami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Dwustronnosc nie ma tu nic do tego. Potrzebujesz kosci 16Mx64 Module aby byla wykrywana poprawnie. Dowiedz sie w manualu do plyty czy ona obsluguje kosci o pojemnosci wiekszej niz 128MB, watpie :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 System Memory ï 16MB to 384MB memory using unbuffered DIMMs ï Three 168-pin DIMM sockets ï PC-100 SDRAM DIMM for 100MHz external system bus clock processors ï ECC supported (uses x72 PC SDRAM DIMM) DIMMs 2MBx64/x72 4MBx64/x72 Memory Size 16MB 32MB DIMMs 8MBx64/x72 16MBx64/x72 Memory Size 64MB 128MB Czy to to ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 A jak włozysz samą 256 to wykrywa Ci 128MB ?? I Czy pozostałe kości są dwu stronne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Mamy winowajce... Memory Size 64MB 128MB Max to 128MB, a Ty chcesz jej wcisnac 256MB. Dlatego widzi tylko polowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 ok 256 to looz najwyzej wymienie z bracholem a teraz jeszcze taki problem - mam 128 w jednej koscii do niedawna mykalo bez problemu a teraz jak wloze do kompa i odpale to raz mi wykrywa 72 raz 81 raz 32 raz 16 jak jemu sie podoba :| - czy mozliwe ze padly czesciowo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Raczej nie przynajmniej się z czymś takim nie spotkałem. Ale może albo masz je źle wsadzone albo MOBO chce ci powiedzieć że ma dość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Mobo może siadać, a pamięci sprawdz pogsem np. goldmemory. DIMM SDR mają tylko CL2 i CL3, CL2,5 mają dopiero DDR'y. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 tez mi sie wydaje ze mobo moze zaczynac miec humory - komp pracuje od 4 lat praktycznie dzien i noc bez wylaczenia - czasami rest :D :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...