White_Lies Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Otóż jak w temacie. Znalazłem recenzje mugena: http://pcfoster.pl/recenzje/hardware/test-coolera-cpu-scythe-mugen-2.html a za cholere nie moge znalezc recenzji tego zalmana;/ mogłby go ktos jakos szczegolowo opisac?:) pzdr;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 (edytowane) Odwiedź moją stronę Edytowane 14 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 (edytowane) IMHO brałbym Mugena. Co zrobisz, gdy padnie ci wentylator w żalmanie? Możesz jeszcze szukać TR Ultry 120, ale niestety, sprzedawana jest bez wentylatora. @up: ua, cóż za wyczerpujący post. Edytowane 14 Czerwca 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Między tymi dwoma wybrał bym Mugena, w razie jakby się okazał za głośny może chodzić pasywnie (o ile proc nie grzeje się za bardzo) albo zamienić wentylek na cichszy, w Zalmanie masz to co dostaniesz, praktycznie żadnej możliwości modyfikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 mugen to dobre rozwiązanie ale jęśli ci nie przeszkadza chałas a chodzi ci o jak najniższą temp to brałbym zalmna a jak by padł to gwarancja jest na niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Wlasnie do zalmana daja tez paste, a do mugena trzeba dokupic. i z wygladu bardziej mi sie podoba zalman;p;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 no włąśnie a pasta jest jedną z najlepszych i mozesz jej uwyaż w kij razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Scythe też daje jakąś pastę ;) Ta Zalmana jest kłopotliwa w nakładaniu i czyszczeniu, może i naj naj.... ale ile Ci to da, 2-3 stopnie? Mugen wg. mnie jest poprosu bardziej uniwersalny, i sądzę że bardziej wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 może tak;) fakt, można też zamontowac dodatkowe wiatraki na mugena,ale nie zmienia to faktu ze zalman bardziej mi sie podoba;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Po pierwsze, wentylatory. Po drugie, pasta zalmana jest najłatwiejsza w nakładaniu i czyszczeniu (to nie CLP, Qrchak). Po trzecie, Mugen będzie lepszy ze względu na możliwość dokładania dodatkowych wentyli. No i jest niewiele gorszy (jakieś 2 stopnie) od TRUE, co plasuje go w czołówce radiatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Tak więc wybór pada na MUGEN 2;] Zdrówko chłopaki;pp Temat do zamknięcia. Edytowane 12 Lipca 2009 przez wojownik112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...