Sobota Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Mam kartę taką jak z podpisu doszedł jeszcze sprzętowy v-mod, i zastanawiam się nad wentylatorem dla niej. Chodzi mi o najzwyklejszy wentylator 80mm, który zamontuje na sekcje zasilania. Wentylator ma posiadać regulacje obrotów, i ma być cichszy od collera tej karty. Ma pracować na jakieś 7-9v. Nie narzekał bym jak by śmigiełko wentylatora było by wykonane z przeźroczystego tworzywa, Jest to jednak niekonieczne ;-) Więc wymagania moje są niezbyt wygórowane. Najlepiej by mi kupować w tych sklepach, nie muszę płacić za przesyłkę: www.kdo.pl www.pcprojekt.pl www.bitcomputer.pl www.morele.net Morele Proszę o rzeczową odpowiedź. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 http://kdo.pl/product_info.php/products_id/45691 + kontroler/rezystor/7v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) A jaką stosunkowo tanią pastę przewodzącą do GPU możecie polecić? I jak dobrać rezystor tak aby napięcie spadło z 12 na 7v -8v? :-) Edytowane 15 Czerwca 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Kup Noiseblockera i nie baw się w regulacje ;) Te AC są czarne i za głośne wg. mnie a NB są cichutkie i przezroczyste ;) Pastę Arctic Silver 5, Arctic Ceramique, MX-2, wszystko jedno czy to na CPU czy GPU. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez Qrchak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Maniakiem ciszy nie jestem, wiec ten wentylator mi spokojnie starczy. Nad Arctic Ceramique myślałem, chyba ją wezmę bo tania. EDIT: Jeszcze pasty nie zmieniłem, spowalnianie wentylatora nie jest konieczne. Jest on najcichszym wentylatorem w moim komputerze. Dzięki za pomoc, tak wygląda kart a z dodatkowym wentylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...