Skocz do zawartości
bernard

problemy z pamiątkami

Rekomendowane odpowiedzi

witam

proszę o porady w sprawie pamięci, kupiłem 2x256 333 elixir i nie poszły na 333 ani niższej fsb nawet na 2.7v, oddałem je i wziąłem 256 333 twin mosa, i klapa bo przy 2.5v, cl2.5 i fsb 333 winda nie rusza, przy 2.7v komp wstaje i przy cl2 i cl2.5 ale w 3dm2003 same zwiechy, na fsb 163 i cl2 wszystko gra, co może być tego przyczyną?

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i po co było brać epoxa :?: abit przecież już w sklepach jest.

ostatnio modne jest narzekanie na napięcia. coś nie chodzi to od razu na zasilacz najazd jest. w tym przypadku jednak to może być wina zasilacza, ogólnie nie wyrabia.

na pewno masz tryb synchro? na asynchro może być już około DDR 400 więc 333 już piszczą biedne.

nowy bios próbuj, odłącz napędy (nie wiem czy coś da bo napędy chodzą na 12 i 5V a proc ciągnie z 3.3) ale próbuj. może akurat trafisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i po co było brać epoxa :?: abit przecież już w sklepach jest.

ostatnio modne jest narzekanie na napięcia. coś nie chodzi to od razu na zasilacz najazd jest. w tym przypadku jednak to może być wina zasilacza, ogólnie nie wyrabia.

na pewno masz tryb synchro? na asynchro może być już około DDR 400 więc 333 już piszczą biedne.

nowy bios próbuj, odłącz napędy (nie wiem czy coś da bo napędy chodzą na 12 i 5V a proc ciągnie z 3.3) ale próbuj. może akurat trafisz.

tyle ze on ma epoxa na kt266a......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

proszę o porady w sprawie pamięci, kupiłem 2x256 333 elixir i nie poszły na 333 ani niższej fsb nawet na 2.7v, oddałem je i wziąłem 256 333 twin mosa, i klapa bo przy 2.5v, cl2.5 i fsb 333 winda nie rusza, przy 2.7v komp wstaje i przy cl2 i cl2.5 ale w 3dm2003 same zwiechy, na fsb 163 i cl2 wszystko gra, co może być tego przyczyną?

pozdr

dziwne ze ci elixiry nie poszly

wrzuc najnowszego biosa,u mnie jakos to sie buja,choc z tego co pamietam to z tym 333 roznie bylo

teraz masz dobre pamieci cl2 163MHz to ja bym chcial miec

moze to pobor pradu przez pamieci,ktorego plyta nie toleruje

jak chcesz to proboj na napieciu do 3v (pamieciom nic sie nie stanie,sprawdzalem :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...