Outlander Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Jest problem, mianowicie patch panele cat.6 STP/FTP są praktycznie niedostępne a te co są kosztują astronomiczne sumy np 1000zł za MOLEX 24porty 19". I teraz pojawia się pytanie czy da się to jakoś obejść np. używając panelu FTP cat.5e lub robiąc ręcznie ekranowanie do panelu UTP cat.6 (które kosztują średnio po 150zł). Proszę o pomoc osoby które takie rozwiązania sprawdziły w praktyce, bo jak to jest teoretycznie, to ja wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 zapytaj na trzepak.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Dzięki za radę ale niestety też nie byli mi w stanie pomóc. Dla potomności: Na szczęście znalazłem akceptowalne rozwiązanie a są nim moduły keystone, w moim przypadku beznarzędziowe moduły FTP cat.6 firmy TELEGAERTNER . Można zbudować na nich panel i gniazdka FTP cat.6 tańsze niż gotowe rozwiązania o około połowę. A na dokładkę mogę ich zastosować dokładnie tyle ile potrzebuję co jeszcze obniża koszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...