jareqsz Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Czy radeon HD2600XT poradzi sobie z odtwarzaniem filmów w FullHD wraz z Athlonem Xp @2.2Ghz i pamięcią 2Gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 A masz go już w domu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) A masz go już w domu ? Właśnie chce wymienić karte grafiki i nie wiem która by sobie poradziła z filmami HD z tym procesorem (Athlonem Xp @2.2Ghz) i czy wogóle jest taka możliwość aby ten procesor to uciągnął? edit: (Zapomniałem napisać że karta musi być na Agp.) Edytowane 25 Czerwca 2009 przez jareqsz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Procek powinien dać radę, ram tym bardziej. HD2600XT były jednymi z lepszych kart do HD w tamtych czasach i jak pamiętam niekiedy radziły sobie lepiej niż 8600GTS. Nawet jak masz AGP powinno być OK. A pytam czy masz w domu bo niektórzy zamiast sprawdzić, wolą tyłek pozawracać. Sork za czepialstwo, mam zły dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Jeszcze jedno pytanie może nie w tym dziale co potrzeba ale dla 1 pytania chyba nie warto zakładać nowego tematu, mianowicie wiesz może czym różni się Athlon 64 3000+ od Athlona Xp 3000+ i który z nich jest wydajniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 (edytowane) Nie było procesorów 64Bit na Soc.A. Wydajniejszy jest Athlon 64. Różni się technologią, taktowaniami, pamięcią podręczną, podstawką i obsługą instrukcji 64bit. Przy czym Athlony 64 3000+ wyszły na wszystkie podstawki powyżej Soc.A, tj. 754, 939 i AM2/AM2+ więc patrz dokładnie. Edytowane 26 Czerwca 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Nie było procesorów 64Bit na Soc.A. Wydajniejszy jest Athlon 64. Różni się technologią, taktowaniami, pamięcią podręczną, podstawką i obsługą instrukcji 64bit. Przy czym Athlony 64 3000+ wyszły na wszystkie podstawki powyżej Soc.A, tj. 754, 939 i AM2/AM2+ więc patrz dokładnie. Tak wiem że nie było athlonow 64 na A ale ciekawi mnie ich różnica w wydajności, z tego co się orientuje te dwa modele mają tyle samo pamięci podręcznej i takie samo taktowanie. Znacznie wydajniejszy jest Athlon 64 czy jest to jakaś niewielka różnica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Tak archaicznych porównań nie pamiętam ale z pewnością wydajniejszy jest A64. Dodaj do tego obsługę HT, płytę z lepszą magistralą i szybsze chipsety NF3/4. Szczerze powiedziawszy założeniem nowszych technologii CPU, poza zarządzaniem energią jest również zwiększenie wydajności ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...