Skocz do zawartości
Diablo666

Czym mozna zastapic orginalny tusz?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mozna zastapic oryginalny tusz do drukarek atramentowych znajdujacy sie w tonerach jakims innym tanszym? Jakie parametry ma taki tusz :?:

można, na giełdzie znajdziesz uzupełniacze do kartridzy sa takiej samej jakości jak orginalne a nawet lepsze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mozna zastapic oryginalny tusz do drukarek atramentowych znajdujacy sie w tonerach jakims innym tanszym? Jakie parametry ma taki tusz :?:

można, na giełdzie znajdziesz uzupełniacze do kartridzy sa takiej samej jakości jak orginalne a nawet lepsze ;)

tak i do tego kilka razy tansze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś zastąpiłem tuszem do stempli i nawet nieźle to drukowało puki się głowica niezapchała :?

Na szczeście wystarczyła szklanka wrzątku i chodzi jak nowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś zastąpiłem tuszem do stempli i nawet nieźle to drukowało puki się głowica niezapchała :? 

też tak miałem ale przeczyściłem gorącą wodą i wsio działa do dzis :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zestaw Inkteka jest dwa razy tanszy niz pojemnik z glowica,a starcza na dwa razy,wiec w sumie 4x taniej

w pudelku jest wszystko co potrzebne do napelnienia (nawet rekawiczki jednorazowe ,zeby sie nie pobrudzic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 zl inkteca 40 ml :D + strzykawka 50 gr :lol:

Gdzie tak tanio dorwales em tusz :?: Na www.inkpol.com.pl/firma chca 30zl za 50ml 8O .

Nastepna sprawa to napelniacz OK ale czy wlasnie jest jakis jeszcze inny sposob(tak jak zwykly tusz drukarski?). Moze ktos jeszcze probowal czegos innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie tak tanio dorwales em tusz :?: Na www.inkpol.com.pl/firma chca 30zl za 50ml 8O .

Nastepna sprawa to napelniacz OK ale czy wlasnie jest jakis jeszcze inny sposob(tak jak zwykly tusz drukarski?). Moze ktos jeszcze probowal czegos innego?

to kup jakis dobry atrament np pelikana czy penman'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tusz bedzie nieodpowiedni to zatkaja sie dysze i po zabawie (w HP zatkaly sie od inego tuszu do HP,a nawet pojemnik z zewnatrz byl taki sam,tylko odcienie barw inne i przeznaczenie do innego modelu)

a uzupelniacze uniwersalne sa do bani,na pudelku wypisane wszystkie drukarki na rynku,a HP sie zatkal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w czewie ale to masz sam pojemniczek z tuszem nic wiecej :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atrament do wszytkich typow drukarek to wielka bzdura.

Tutaj www.agawa.pl maja zamienniki i sam tusz. Jak popatrzysz to takich uniwersalnych, jeden tusz do szystkich drukarek nie znajdziesz.

Droga czy tanio ocenisz sa. Ja tam kupilem atrament do CANON 820 i dziala poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atrament do wszytkich typow drukarek to wielka bzdura.

Tutaj www.agawa.pl maja zamienniki i sam tusz. Jak popatrzysz to takich uniwersalnych, jeden tusz do szystkich drukarek nie znajdziesz.

Droga czy tanio ocenisz sa. Ja tam kupilem atrament do CANON 820 i dziala poprawnie.

a ja od dawna napelniam drukarki wlasnie tym inkteciem i tez chodza poprawnie :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze uzupelniacze produkuje firma o smiesznej nazwie : Wielokropek

Mozna spotkac ich tusze na Allegro i ADICO.

W miare tanie i bardzo dobre jakosciowo, nie zasyfiaja glowic w HP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie uzywam ATRAMENTU(tusz to jest to geste do stepli) czarnego firmy "Pelikan" (taki zwykly do pior) i uzywam go od 2 mies i nic mi sie nie zatyka a drukuje normalnie tak jak na orginalnym, Atrament kosztowal 6,50zl za 30ml plus strzykawka z igla(pare groszy).

Drukarka to Canon BJC-2100.

Pozdrawiam Egeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec ja zadam pytanie z innej beczki jakis czas temu po mocno nieumiejetnym uzupelnieniu tuszu przez mojego ojca zmieszal sie on i teraz czy da sie przeplukac jakos caly pojemnik (zeby wywalic z niego tusz (zielony bo taki wyszedl po zmieszaniu)) Bo i ta kupielm juz nowy orginalny kardridz (nie ma zastepczych do mojego shitu) ale chcialbym conieco tamten odratowac A zostalo mi 2 pol uzupelniacza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też tak miałem ale przeczyściłem gorącą wodą i wsio działa do dzis :wink:

Czy do przeplukiwania dyszy rozbierales pojemnik? Czy tylko zanurzyles dysze w goracej wodzie? Ja mam Lexmarka a tam pojemniki sa rozbieralne ale tylko raz,potem to juz kropelka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...