cin3ks Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Witam Tak jak w temacie potrzebuję komputer do montażu, efektów, animacji, 3d. Podam przykładowy setup części jaki by mi sie widział. Procesor: intel c2q q9550. Płyta główna : jaką byście polecali? Dobrze jeśli by obsługiwała raid. Ram: 4gb płyta główna myślę ze ddr2 jeszcze wiec 1066 ramy, bo z tego co patrzyłem na plyte obsługującą ddr3 jednak trzeba trochę dopłacić. Karta video: Blackmagic Design Intensity Pro. Karta graficzna: Ze względu na koszt karty video to myślę cos max 400zł, dobrą ofertą wydaje mi się Asus Radeon HD4850 512MB DDR3 2 porty dvi, chciałbym miec możliwośc. podłączenia 2 monitorów fullhd. Dysk: Do montażu zalecane są min. 2 dyski, myślałem o 1 250gb i 2 - 750gb jesli cenowo nie duża różnica to 1tb cache 32mb. Nagrywarka DVD: polećcie jakąś standardowa dobra. Zasilacz: Będzie potrzebny chyba jakiś 550w-600w, nie wiem jaki konkretnie ale najlepsze chyba są ocz, tagan. Obudowa: Standardowa 150zł max. Co o tym sądzicie? Polećcie jakieś sprawdzone części. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Przeczytaj ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...